onsdag 20 juli 2016

Det gick bra men....

Först var Bianca i en hamn med stora kranar, men det visade sig att det gick att gå ännu längre in på Orust så Bianca fick puttra på ett tag till! Framme vid Vindöhamn var det förstås lunch så Rederiet la sig på bryggan och solade. 
Två Orustbor med uniform, alltså båtunifom för båtverkstad, kom ner till Bianca och började lugnt fråga ut Kapten om vad som hänt och en massa andra frågor som Kapten tyckte var intressanta men Rederiet snabbt tappade intresse för. När Kapten berättade var Bianca kelade lite med Bohusländska graniten skrattade de två Orustborna, tittade på varandra och nickade och sa: " jaha där ja, det är fler än Bianca som kelat med den graniten" De två Orustborna var handlingskraftiga män som gav Kapten order att backa in Bianca i undersökningsrummet dvs backades in i en docka och upplyft av en kran.
Efter mycket hmm, okey, kanske och diskussioner så gav Försäkringsbolaget och de två Orustborna Bianca godkänt att fortsätta segla semestern ut. PUH!! Rederiet och Kapten drog en lättad suck!
Vi fick fortsätta vår segelsemester MEN Bianca ska på återbesök i augusti och kommer kanske få stanna på Orust över vintern. En av Orustborna gav rådet att segla lite lugnt och kanske inte segla i för hårt väder typ 20s/m!! Rederiet tittade på honom och började allvarligt fundera på om Orustbon fått en bom i huvudet för det finns inte i Rederiet fantasi att segla i 20m/s (det är dock inte sant för i Skottland och Norge, seglade Rederiet och Kapten över 20m/s)  
Bianca släpptes ner och vi tuffade ut mot den Bohuslänska graniten igen. 💕
Dagen hade tagit hårt på energin på besättningen och Bianca förtöjde igen i Ellös! 
Rederiet var så kraftlös (helt möjligt faktiskt) att Kapten blev så orolig att han tog fram Yatzispelet och satte under Rederiet näsa och det gjorde susen!! Rederiet öppna spelet med två Yatzi på raken och vem som vann är väl ett givet svar. 
Kvällen avslutades med Allsång på Skansen och en hel timme med Orup! Kapten har nu en ny idol!! "Så proffsig han är, sa Kapten" "Jaha!! sa Rederiet" "De göra rörelserna samtidigt och det är svårt, sa Kapten" Det vet jag eftersom jag varit på Friskis & Svettis" 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar