måndag 13 september 2021

Palmblads Marinservice

Kaptenen sov inte så bra. Många tankar snurrade i huvudet. Mest en oro om hur det kom att gå när vi skulle manövrera in till Palmblads lilla servicekaj rätt vid bron. Hur hårt kom vinden att ligga på? Kom propellern/backslaget att strula? Kom Arnold att hitta felet?

Det gick bra att ta sig till kajen. Arnold hittade vi på kontoret över verkstaden. Problemet diskuterades och sedan beslutade Arnold att han ville kolla propellern efter vi hade testat vid kaj. Troligen backslaget men up med Bianca.


Ojjj vilken truck



Propellern fick godkänt. Bianca returnerades till sitt rätta element och olika lösningar diskuterades. 

Det blir nytt backslag och det kommer att ta sin lilla tid. Ungefär åtta dagar plus arbete.



Bianca flyttades över i hamnen på andra sidan. En mycket trevlig hamnmästare gav oss ett specialpris och lovade se efter Bianca under Kaptenens frånvaro.

Buss och tåg hem till Råå. En vällyckad resa firades med kaffe och kanelbulle på Knutpunkten.



Nu är det bara att vänta.


4 kommentarer:

  1. Bianca är rörd till salta tårar och tackar matrosen för omtanken. Det tycks ta sin lilla tid. Yanmar har tydligen större problem med leveransen än först meddelat så nu ligger Bianca fortsatt på gästplats i Höllviken och tickar dygnhyra och sliter förtöjningar i kulingarna. Kaptenen mår inte bra.

    SvaraRadera
  2. När Bianca är redo för hemmahamn så bistår jag gärna som följe på tåg och buss och båt. Nu bock igen på aviseringsfunktion för mig på blogginlägg Bianca.

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera