söndag 13 augusti 2023

Tevling Ven rundt

Lördag 12 augusti kl 11 gick starten för årets familj segling Ven rundt i regi av RHSS. 

Kaptenen fokuserad vid starten

Låt oss säga det omedelbart: det var sämsta seglingen någonsin. Vanligen tar seglatsen ungefär tre timmar för kaptenen och Bianca. Den här tävlingen avslutades 17:21. När på sex och en halv timme!

Grannen med sin Luffe gjorde en fin start

Vi kom hyfsat över startlinjen i en svag sydlig vind, gjorde tre knop i stark motström och fick ganska snart göra ett slag ut från land... och så dog vinden.

Röd färg lika med knappt märkbar framdrift

Efter två timmar har nötat oss till Bäckviken på Ven. Här var strömmen längs med land kraftigare än vad vi tidigare upplevt. 

Besetningen vänder kaptenen ryggen


Ombord började besetningen uttrycka tvivel kring kaptenens förmåga att ta bra beslut och då vi knappt klarade ta oss syd om ön i den kraftiga motströmen var vi nära på myteri ombord.


Ven rundt på sex och en halv timme

Sista sträckan mot mål hängde seglen livlösa som våta handdukar. Vi rörde oss knappt. Vi klarade inte maxtiden för målgång 16:30 och fick lyssna till hur dom på land delade ut premier. Men vi var inte ensamma. Många båtar fick bryta i år.


Vi fick själv blåsa signalen vid målgång.

Att få hela Bianca över målsträcket tog faktiskt flera minuter. 

Depressionen var nära för kaptenen. Men vid frammöte på RHSS visade det sig att Bianca vid lottning hade vunnit två fina förtöjningar av bästa kvalitet från Poly Ropes.


1 kommentar:

  1. Bäste kaptenen! Seglats med Aurora och glada skeppsgossar är som balsam för själen. Välkommen torsdag 7 sep. Mönstring från kl 11.40. Bordsbokaren.

    SvaraRadera