tisdag 5 mars 2024

Gilleje 4 till 5 mars

So, medvind och medstöm från Råå till Gilleje. Bättre kan det inte bli. Det tyckte Rederiet med så Bianca och Kaptenen kastade loss halv tolv.


Vi gjorde för det mesta mellan 6 och 8 knop. Några gånger upp i nio. Varm och fint i cockpiten och kaffet smakade bra. Kaptenen var mycket nöjd.

Två timmar och fyrtiofem minuter. Nytt rekord på sträckan som brukar ta kring fyra timmar!


Vi la oss inne vid badbryggan. Lite svårt att förtöja i den kraftiga vinden, men vi lyckades till sist. 


Lugnt och gott om plats i hamnen. Måsarna tycks trivas med det och sitter ostörda och skiter ner bryggorna. Inget vatten men el fants det.

Tom hamn med måsar på bryggan 

Det blåste hårt hela natten. Kaptenen sov inte så bra. Nästa dag var det ostlig hård vind 10 till 13. Vi stack ut halv nio öppna för att vända och gå in igen om det blev för stökigt. 


Kraftig nordgående ström som igår men nu imot oss. Det guppade rejält och Yanmar duttade oss fram med 2 till 3 knop. Vi gick rakt österut tills vi kunde sätta halvt segel framme och i masten. Det räckte till att hålla en hård kryss og längs danska kusten hela sträckan till Helsingör.


Det blev en stökig hemresa och en utmaning att kryssa farleden i sundet utan att ställa till det för färjorna och annan trafik. 

Hemma efter fyra timmar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar