torsdag 19 juli 2018

Bianca seglar i 🇩🇰❤️

Kapten och Rederiet har som vanligt haft stort huvudbry vart 2018 års sommarseglats blir. Var är sol och värmen är Rederiets första prio? Ska Kapten segla upp eller ner Bianca? Göta älv, Bohuslän? Ålands skärgård i kombination med Stockholms skärgård, Holland, Tyskland eller varför inte Southampton ?? Innan lugnet har lägrar sig hos ... Rederiet så har Bianca varit på alla platserna. Men Kapten fick låna sjökort över de södra delarna av Danmark och de norra delarna av Tyskland så nu är Bianca i Danmark.
Första hamnen blev Vedbæk som är en trevlig hamn med en exotisk (för en hamn iallafall) indisk restaurang. Rederiet är mycket förtjust i indisk medan Kapten har några mindre angenäma upplevelser. Svimattacker och en ambulansförare. Det blev indiskt och Rederiet förklarade sin akutpplanför Kapten om han skulle bli dålig. Bianca var ju nästa i hemmahamn så Rederiet skulle kasta loss och gå för motor hem till Snobbrännan, Där skulle Rederiet ringa någon av grannkaptenerna som skulle ta emot och sen forsla Kapten till sjuksängen. Men det gick.. helt fint! Den största draman den kvällen var mör BåtFolke dök i efter änderna och Kapten fick livrädda honom.

Bianca,Kapten, Rederiet &BåtFolke är inte så duktiga på korta seglatser. Det gick åt pipan dag två. Planerad hamn var Dragör men Bianca förtöjde i Rødvig efter 42 nm. Ett kort sniffstopp blev det trots allt i Dragør. BåtFolke var tvungen och sniffa lite i gräset längs stranden innan Bianca fortsatte seglatsen över Køgebukten.
Nu började de stora svåra valen!! Tyskland direkt? Eller ta vägen genom räntan i södra delarna av Danmark? Det blev rännan. Solen avgjorde eller om det var Rederiets tjatande om sol-och-vårare fina stränder förtäljer inte historian.
Bianca är numera som ni kanske läst utrustade med litiumbatterier och det betyder att elen sparas in i hamnarna men även belysning på kvällarna. Rederiets mobil fick bistå ljuset när sjökortet skulle studeras inför planering av hamnval. Stege Havn blev det. En trevlig liten hamn men en utmärk lunchrestaurang som serverade fina smørrebrød och givetvis en Carlsberg.
En lugn onsdagskväll med första parkett för att ta del av lokala onsdagseglingen.

1 kommentar:

  1. Meddelandet mottaget.

    Hamninspektören, Salamons sjödistrikt

    SvaraRadera