söndag 20 maj 2018

På blå boj


Det blev en lång dag. Tett på 12 timmar och 61 Nm. Men Kaptenen och Bianca hade som mål att ligga på boj utanför Onsala. Där har Kryssarklubben två blå bojen för medlemmar. Vi var här förra året men då låg en tysk båt på bojen! ”Don’t menschen the war!” Men i år var bojen ledig och nu är den vår.
Blåa bojen och kryssarklubbens
gula bojvimpel 2018 i masten.

Det är ju fantastiskt att man 9 maj kan ligga på boj, äta sin sena middag i cockpit, njuta av ankardrammen och se solen fångas i molnen över Danmark. I natt kan det komma några regndroppar, sedan vänder vinden på väst men inte så hård. Fast det finaste vädret nog är historia för den här gången, blir det troligen OK att ta sig upp till Orust och Vindö Marin.

Lite mer batterisnack. Kaptenen är så otroligt nöjd. För fick man spara på strömmen när man seglade långa etapper. Idag började vi i Torekov med 86,6 % kapacitet efter nattens förbrukning med kylskåp och webasto. Med endast fjorton grader i sjön känns det ok att ”elda” lite under natten. När solen kom upp riktigt under dagen klarade vi med solcellerna att hålla igång navigationsutrustningen, autopiloten, VHF, FM-radio och kylen. På det mesta drog det 9 A men nya, fina litiumbatterierna laddades upp till 95,4 % av full kapacitet. Med motor sista halvtimmen var vi fulladdade! Inga problem å ligga i naturhamn, ”elda” och kolla TV om man vill det.

Sov gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar