fredag 17 maj 2024

17 maj - börjar hemresan



Idag firar Norge sin nationaldag och det på ett sätt och med en oppslutning det inte finnes des like någon annat ställe i världen. Igår kväll var det träff med gamla kompisarna från skoltiden. Idag börjar hemresan med kurs för Väderöarna som första etappen. 17 maj och fina gennakern i norska flaggans färger upp. Bättre blir det inte.

Vid lunchtid tänkte Kaptenen värma på ett paket färdigt grillat kyckling men så var gasolen slut. Vad nu? Kycklingen gick ju att äta som den var, men ingen varm mat till kväll, och - bad som värre var - inget kaffe i mörkret bitti.

Det tog lite tid innan Kaptenen förmådde att släppa Väderöarna som destination och i stället gå till Strömstad för att byta gasoltuborn.  

Yanmar fick ge vad han hade. Vi funkade på efter förmåga och hann till marinan precis innan den stängde.

På samma brygga satt några norrmän och firade 17 maj bredvid sin båt med öl, vin och varm korv. Kaptenen blev bjuden och tackade inte nej. 


Från Strömstad gick vi vidare söderut, hittade en fin naturhamn efter ca fyra timmar, droppade ankaret, värmde två fiskekaker, och njöt av solnedgången och ett glas vitt vin.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar