torsdag 20 augusti 2020

Janmar

Visst älskar vi att segla. Lagom vind för en fin kryss, eller gennaker i hyfsad bidevind eller fin slör. Och det ska vara utan motström. Hälst medström. Ingen grov sjö.

Vind prognosen var gynnsam för att gå rakt söderut från Onø och börja seglatsen runt Loland. Det gick fint i början. Lite väl hård vind i tagen så kaptenen fick jobba med seglen. Motström och och en sydligare vindriktning än vi önskade oss, tvingade oss att kryssa.

Vi kämpade på söderut tills det var möjligt att gå över babords halsar och satsa på ett långt kryssben längs med Lolands södra kustlinje. Då dog vinden och vi var lämnade till en kraftig motström.

Längs denna kust finns nästan inga hamnar. Kaptenen var inte medveten om det. Första möjliga var Rödby men den tycktes inte ha gästplatser för mindre båtar. Nästa hamn var Gedser. Fyra timmar i rak linje. Ankomst beräknad till halv elva!



Det blev Rødby.

Men innan vi tog oss hit fick Yanmarn göra jobbet. Och idag döptes den till Janmar. Oj vad han har slitit. Utan Janmar hade vi fortsatt lägat och drivit utanför Loland. Stort tack du snälla maskin.




Natti natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar