fredag 21 augusti 2020

Mat ombord

Idag gick vi från Rödby till Klinthavn. Ut tie över sju och förtöjd halv sex. Mycket motor. 



Det har varit långa pass på den här resan och långt ifrån optimal segling med några få undantag. Därför ska vi tacka Janmar för trogen tjänst.

När man går tolv timmar och mer kan maten va en utmaning. Frukosten är snabb och enkel. En macka med honung och kaffe. 

Sedan kan hända ett par kanelknäck som fika. Lunchen blev idag dom ni ser nedan. Ren lyx.


En banan lite ut på dagen och sedan middag när man är väl i hamn. Igår såg det ut så här. 


Lite ost och rödvin. Kaptenen hade nämligen satt i sig en burk gourmet soppa från Knorr sen eftermiddag.


Finskuren Falukorv simmar på ytan och lyfter soppan till Michelin nivå.

Ikväll blev det lite memorial. Farsan var mycket förtjust i ägg, bacon och lök. Fortsatt finns ombord några små akevit flaskor han inte hann med medan han levde. En gick ikväll.





I övrigt har vi seglat tätt på en vindkraftspark. Skarven trivs på anläggningen. 

Och så har det varit några kraftiga regnskurar.



Allt väl ombord.



















1 kommentar: