tisdag 18 maj 2021

Bøgestrømmen

Vi har passerat mitten av maj månad. Det har varit blåsigt och kallt. Temperaturen i havet är ringe 11 grader och lufttemperaturen därefter. Vera har aldrig jobbat så mycket som det här året och på den här turen har även värmefläkten som är kopplad till motorns kylvatten kommit till sin fulla rätt. Det blev mycket motvind och motor igår vilket bidrog till att fläkten levererade en temperatur i ruffen på 20 grader.

Upp med tuppen idag halv sex. Frukost, kaffe och loss tie i sju.


Varmt är det inte 18 maj 2021

Kvarteret över åtta började vi på Bøgestrømmen. Vi gick för segel en bra bit men fick reva och lita på motorn när vindriktningen blev för besvärlig. Det är smalt och grundt med mycket små marginer så man måste vara noggrann med navigeringen.

Och så finns det broar. Tre i talet innan man har tagit sig förbi Vordingborg. Bianca har masthöjd 17 meter. Broarna har fri seglingshöjd på 20 och 25 meter. Det är inget kul att gå under.


Alltid ser det ut som att masten ska ta i!

Efter lunchpaus i Vordingborg fortsatte vi mot väst för att så småningom en börja seglatsen norrut genom Storebelt.
Motvind igen! Vi satte Omø som första alternativ för hamn för natten och hoppades på att vinden ville gå lite mer på västlig riktning längre ut. Och så blev det. Hård kryss för att klara av land och grundar i nordöst. Bianca jobbade hårt tillsammans med autopilotens vindflygel. Det blev då bra att vi gick raka vägen till Skanør.


Storebelt bron innan Skanør.

Ny lång dag. 14 timmar och 71 Nm. Mycket motor. 8 timmar. Men nu ligger vi bra till för att hinna hem till Rederiet på fredag.




1 kommentar:

  1. 17.30 korrigerat för UTC. Bianca syns tvärs Själlands Odde. Motvind?

    SvaraRadera