fredag 21 maj 2021

Hemma på Råå

Tänkte komma hem fredag men det gick snabbare än tänkt. Vi vaknade som vanligt tidllig, åt frukost och kollade vädret utanför molon. Båda SMHI och DMI hade en tuff vindprognos med kulingkast på 14 och 15 Ms. Från Odden till Gilleleje ville det bli rakt i aktern.


Bianca i Odden hamn.

Vi har två gånger varit i stormkast med Bianca så en svag kuling i aktern borde inte vara något problem.

Vi gick ut och rullade ut genaker. I början blåste det 6-7 men ökade på med tiden. På det mesta 12. Vågorna blev större och Bianca började skära i dom största. Med stor tilfredshet konstaterade Kaptenen att autopiloten klarade av att parera och hålla kursen. Men det blev kyligt med den stärka vinden och Kaptenen fick ta på sig full vinterklädsel i ylle i flera lager.


Det är 20 maj och Kaptenen seglar med tre lager ylle och vinterhandskar från Biltema.


Inga problem att ta sig till Gilleleje och hitta bra plats i hamnen. Men det är fortfarande pandemi och inga möjligheter att gå på land. Efter lite mat och en tupplur började det bli lite tråkigt. Kaptenen kollade vind och ström i sundet och såg till sin stora förundring att båda var ideellt för att ta sig hem till Råå på rekordtid.

Och så blev det. Två och en halv timma. Tie knop på det mesta. Inne 19:20.

Själland runt 225 Mm på fyra dagar. Arton timmar motor. En handfull tyskare, några få danskar, en norsk båt, men inga svenska. Pandemi 2021.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar