måndag 17 maj 2021

Själland runt

Till slut fick Kaptenen lappsjuka. Han hade ju hoppats få segla till Tromsö i Norge, något som även var planerat förra året, men som pandemien effektivt satte stopp för. Så även det här året. 

I ett större perspektiv är det ett lyxproblem, men vi är alla lite innestängda och efter drygt ett år längtar man ut... nästan var som helst.

Efter klarering med Rederiet beslöt Kaptenen sig för att segla runt Själland. Väderprognosen var ok utan att man behövde oroa dig för tropiska förhållanden. Temperaturen i sjön ligger kring 11 grader. Lufttemperaturen kan hända kring 14.

Vi lämnade Råå i lätt dimma och satte kurs söderut. 



Prognosen var vind rakt från syd. Även strömmen kom från samma håll. Men sammanhållet över veckan runt Själland var det lönt att börja med motkreftorna första dagen.


Vi mötte Dannebrog utanför Landskrona.


Det blev en lång dag från Råå till Ett Rødveg. 53 Nm och tio timmar på sjön.
Tidlig kveld och tidlig upp imorgon.


5 kommentarer:

  1. Go tur runt Själland! Inga morgondopp om vattentemp inte stiger över 15 grader! Hälsa fina Danmark att vi andra från Biancas besättning längtar efter landet, magen och människorna.

    SvaraRadera
  2. Hi Kapten.
    Matrosen följer förstås Bianca och önskar goda vindar från rätt håll.

    SvaraRadera
  3. Matrosen registrerar att Kapten lämnade Korsör kl 04.44. Morgonstund har guld i mund. Mkt gammalt påstående i den svenska bondepraktikan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stort tack för utvisat intresse för Kaptenens liv. Våra ur är inte riktigt synkroniserade. Har Matrosen fått med sig att vi nu har sommartid? Fast enbart den justeringen räcker inte till. Använder ni UTC tid i Helsingborg? Enligt Biancas loggbok lämnade vi Korsør 07:15. Danska marinen har en stor hamn där. Kan det påverka tiden? Mycket konstigheter som pågår...

      Radera
  4. Aj Aj. Mittåt. Matrosen har ju varken justerat för UTC-tiden som var angiven i Marine Radar eller angett rätt hamn för den påstådda avgången. Biancas loggbok stämmer förstås eftersom den är förd av Kaptenen. Matrosen skäms.

    SvaraRadera