onsdag 29 juni 2022

Är sommaren över nu eller normal sommar i Nordnorge?

Seglade in i strålande midnattssol till Sommaröy och hittade en gratis kaj att förtöja på. 


Biancas besättning var supernöjda med en fantastisk dag på havet med sol, värme, fiske, bad och vackra snötäckta fjäll. 12 timmar blev det totalt med stopp för hundpromenad och bad. En obligatorisk ankardramm, lite mer midnattsol och sen kröp alla ner i sina kojar. 


Dagen började med sol och värme. Som vanligt tittade Rederiet och Kapten i sina väderappar och kom fram till att ta ett sjöråd med hockyproffset och Jo L. Ett åskväder med starka vindar var på väg på land och en ur lokalbefolkningen kom ner till Bianca och avrådde att gå ut innan vädret dragit förbi. Snällt att bry sig om svenskbåten. Det uppskattade besättningen och Kapten fick tillfälle och prata om sina öar. Tror lokalbefolkningen blev lite förvånad när Kapten svarade på klingande ren norska. Sagt och gjort. Besättningen bestämde att ta det lugnt, invänta och avvakta vädret för att sen ta ett nytt beslut. Regnet kom men ingen åska eller hård vind. 


Jo L, Rederiet och matros Folke tog en sightseeing. 


Matros Folke passade på att simma i det kristallklara turkosa havet. 

Dagens lunch är den hitintills största höjdpunkten tillsammnas med koden till duschen på campingen. Hockeyprofsset är bla lärare i matematik så koden var lätt att se när en framförvarande gick in först. Jo L och H-proffset tyckte de gjort ett cup med koden men fick dusch kallt då duschen kostade 10 norska kronor som de inte hade. "usch sa H-proffset, det gjorde ont i skallen när schampot skulle ut håret. Rederiet & Kapten duschade varmt bakpå Bianca :-) 

Eftermiddagen övergick till tidig kväll och väderapparna hade gått varma. Beslut togs och Biancas förtöjningar släpptes efter en sista hundpromenad för Matros Folke. "Kan vi inte gå på utsidan av Senja, så H-Proffset får se valar" sa Rederiet. Kapten var benhård och sa att det blir sämre väder imorgon så vi går inomskär. Buhu sa både H-proffset och Rederiet men fogar sig i Kaptenens beslut. 

Jo L har nu plockat fram ullekläderna.. precis som resten av besättningen för värmen fösvann och det blev mer normala nordnorska förhållanden. Men forfarande magiskt vackert med midnattsolen och Bianca och besättningen seglar så länge orken håller inatt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar