söndag 5 juni 2022

Tror Rederiet hamnade i syden

Efter att ha lämnat matros Folke på ett fint hundhotell i Elverum, Norge flög Rederiet upp till Tromsö för att pyssla om Kapten som ju var sjuk. 



Tromsö flödade i sol och sommarvärme. En helt magiskt vacker inflygning bjöd SAS på. Bianca låg mitt i centrum och väntade. Det blev ett kärt återseende av Kapten som repat sig ordentligt och Rederiet kunde ta sig till sitt jobb utan att känna för stor oro. Vi kommer ligga kvar till torsdag den 9 juni och sen har Kapten ett avtal med en hamn lite längre norrut på ön där Bianca ska ligga och vänta på oss tills vi kommer tillbaka efter midsommar. Ja ni läste rätt "när vi kommer tillbaka" Kapten har ändrat sina planer och det blir inte en ToR till Nordkap utan istället flyger han med Rederiet hem till Råå. Energin tog slut efter insjuknandet och då Kapten är en klok man så fattades det beslutet till allas lättnad. Hemma på Råå har Kapten och Rederiet en vinterbadande glad granne och här i Tromsö hamn hade hon trivst. 



Under dygnets alla timmar badas det från bryggan. Man dyker, simmar, hoppar i med förtjusta ibland höga skrik, men oftast inte ett ljud. Rederiet får känslan av att det minst är 24 grader i vattnet men idag slog hon på instrumenterna för att se hur det egentligen stod till med vattentemperaturen. Håll i er... Vattentempreraturen är 9,2 grader. BRRRR det är inte ens lockande men det badas och badas. Tror Rederiet väntar med bad till efter midsommar för då är det iallafall .. 11 grader???

1 kommentar:

  1. Den vinterbadande grannen får komma upp, ser fantastiskt ut. Vilken resa och vilka fina bilder.

    SvaraRadera