tisdag 28 juni 2022

Denna dagen ett liv

Morgonen började med lite jobb för Rederiet på huvudkontoret i Tromsø. Rederiet från Thyra som numera är omdöpt till Jo Lopez hängde med och briljerade med att jobba på två datorer samtidigt! Inköpsrunda & Folkepromenad kombinerades i sommarvärmen. Runt 11:30 kastades förtöjningarna och Bianca gled ut från Tromsø hamn. Nu började en crecendo av fotografering och filmning av norska havsbandet! Denna dag, ett liv sa Fabror Melker!! och så har vi haft det!


Medelhavsvärme, klarblå himmel, vackra fjäll med snötoppar, bad i turkost kristallklart vatten. 


Bianca och besättningen har varit lååång ut i havsbandet norr om Tromsø. Få förunnat då det krävs fint vänder. Kapten har pratat sammanhängande, från Bianca lämnade hamnen och många fina historier om olika släkter som bott på öarn, som Biancas besättning inte kan fatta att man kan bo där året runt.


Folke har badat och Kapten fick till och med Jo Lopez att hoppa i.. det var ju trots allt 13,2 grader i vattnet. Hockeyproffset kunde ju inte vara sämre så han dök. Efter Rederiet och Jo L rastat matros Folke, besättningen badat och Bianca satte fören mot Sommarøy tyckte Rederiet att det faktiskt var dags att prova fiskelyckan!! Rederiet som faktiskt gruvat sig för seglingen i Norge då det skulle betyda kallt väder och ull. Men Rederiet ska aldrig mer oroa sig för saker i framtiden för det blir alltid fel!! Något som Rederiet iallafall längtat efter var fiske! Plötsligt var det mycket aktivitet på vattnet och Kapten gav klartecken att nu gick det bra att fiska. Jo Lopez grabbade tag i handdörjare och Rederiet erbjöd Hockeyproffset fiskespöet. Han nappade inte direkt så Rederiet tog chansen och kastade ut linan med flera krockar på. Oj sa Rederiet till Jo Lopez, tror vi har krokat i varandra. 


Men så var det inte. Rederiet fick napp direkt på ca 70 m djup. Så tungt att Kapten fick ta över och upp kom en stor torsk och en stor sej!! wohoo skrek Rederiet "jag älskar Norge och fiska" Fisken räcker till tre middagar.
Besättningen beslutade att äta middag låång ut i havet på svaj med färsk fisk och som hockeyproffset sa när han tog första tuggan " den här fisken sprattlade och simmade runt för en timme sen" Gudomligt gott i en oförglömligt vacker miljö. Besättning seglar just nu in till Sommarøy i midnattsolen med fyra stora lyckliga leenden.


2 kommentarer:

  1. Magisk många gånger om😍😍😍/Jo L

    SvaraRadera
  2. Ohoj Bianca. Ibland får livet en alldeles extra guldkant.

    SvaraRadera