måndag 3 augusti 2015

Loch Ness

Klockan 5 på morgonen startade framförliggande båten sin motor och det pratades en hel del! Som ni kanske vet är det väldigt lyhört i en hamn och förmodligen vaknade hela hamnen nu av ljudet från motor och prat! Rederiet vaknade def def definitely och gick upp för att se om det var partysuget båtfolket på väg hem från krogen. (Har tyvärr seglat på svenska västkusten där det är ett vanligt förekommande fenomen) Men det var ingen partybåt, det var Canalmedarbetare som började jobba. Det var en helt fantastisk morgon, helt vindstilla och det började ljusna i horisonten. Rederiet gick ner igen för att somna om men .. men var det inte ett fantastiskt ögonblick att fånga soluppgången över Loch Ness! Rederiet rådgjorde med Kapten som bara grymtade sömnigt att Rederiet skulle lägga sig igen och inte var väl det något att kliva av båten för! Okey då tänkte Rederiet och kröp ner i sängen igen. Nääe det här går inte. Hur många gånger i Rederiets liv skulle hon få uppleva en soluppgång över Loch Ness i Skotland? Förmodligen aldrig! Sagt och gjort Rederiet satte på sig tights och tröja över nattlinnet (ingen paparazzi syntes till) smög ut från Bianca fulladdad med mobiltelefon och storkameran. Helt sagolikt vackert och ännu mer exotiskt blev det när Rederiet såg att en av Canalmedarbetarna hade på sig badkläder och gjorde sig redo att hoppa i Loch Ness och simma brevid motorbåten som precis lämnade hamnen! Kom ihåg att klockan är 5 på morgonen och det är 12 grader i vattnet! Elegant började Canalmedarbetaren crawla ut i soluppgången och endast i baddräkt( vaddå våtdräkt på Vansbrosimmet Babords Frederik)! 
Rederiet fick några vackra bilder och väldigt nöjd med sitt beslut att fånga ögonblicket somnade hon igen med ett leende på läpparna. 
Bianca lämnade Fort Augustus och alla "rockie" båtarna och det såg ut att bli en av de finare dagarna i Skotland! I sakta mak tuffade vi över Loch Ness och njöt av det vackra landskapet! Rederiet tyckte att nu fanns chansen att ta ett dopp i Loch Ness!! Kapten tittade på Rederiet som om hon fått helt spatt och The Horshams började skruva på sig och historier om simskola i krigstid berättades. Jaja det var bara ett förslag sa Rederiet lite surt! Plötsligt försvann Kapten ner i Bianca och upp kom Skotlands nya badpojke!! Kapten hade nog trots allt blivit inspirerade av historien från den tidiga morgonstunden eller kom plötligt ihåg att vi faktiskt badade i Trollfjorden och det vara ju bara 11,8 grader varmt (eller kallt). 
Rederiet bytte snabbt om till den ärvda baddräkten från Rederiets goda moder som vakar över Bianca och dess besättning från himmelriket. Ett, två, tre Kapten hoppade i och sen gick!! Rederiet i från stegen! Som sig bör måste man doppa sig två gånger annars gills det inte! Så ytterligare ett dopp blev det! Monstret syntes som tur var inte till! 
Vi seglade förbi ytterligare ett gammalt slott (gäsp) 
och sen började slussarna in mot Inverness. I en av slussarna lite längre upp i Kanalen fick hela Biancas besättningen med väl berömt godkänt av Canalmedarbetaren för att vi alla hade på oss flytväst. Alla i båten fick var sin stjärna att fästa på flytvästen som tecken på gott sjömanskap! 
De sista slussarna ner mot Inverness fylldes nu på med segelbåtar från Tyskland, Norge och Sverige! Alla båtarna ska påbörja överfarten på Nordsjön.

Vattnet började nu tryta på Bianca så besättningen tog beslut om att gå nästan hela vägen ner till Inverness och inta den utlovade bjudmiddagen på restaurang av The Horshams! 
Det blev skåprensning för för ovanlighets skull (ironiskt) vräkte regnet ner och ingen var sugen på att gå 25 min in till Centrum. 
Rederiets fader (Habour Master of Tarn, 50% av The Horshams) kan numera med empiriska forskningsresultat delge övriga släkt och vänner om Rederiets fantastiska husliga talanger!  
En sluss och en hamn är nu kvar sen är det Nordsjön nästa!
Idag skiner solen och besättningen är helt i chock för det är t o m varmt!! (Rederiet har på sig short för 1:a gången) Det blir en citytur idag i Inverness och restaurangbesök! Men en Haggislunch är ett måste innan promenaden in till stan!

Imorgon mönstrar The Horshams av och Rederiet lämnar Bianca nästkommande dag. Ny besättning anländer imorgon från Sverige.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar