måndag 3 juni 2019

Oj oj oj vad det blåste

Lite jobbigt var det igår så Kaptenen kojade tidigt. Åtta plingade det i mobilen och vi vaknade, pigga och utvilade. Frukost, en koll på SMHI. Inte så illa. Vind kring åtta. Riktigt nog rakt imot våran drömkurs men ändå.... 🤔

Vi startade motorn, kastade loss och tuffade ut föbi Gula Humpen norr om Grebbestad mot öppet hav. Vinden hade ökat på något, sjön var inte för grov, men möjlig kurs inkluderat sannsynliga kryssvinklar... Skal... Skal inte... Skal... Det blev inte. Kurs satt mot farleden i skydd av öar, holmar och skär. Och bra var det för nu kom vädret på riktigt. I kasten mätte vi över 15 SM ock för det mästa kring tolv. Det tog imot kan man lugnt säga.



Vi kämpade på förbi Grebbestad, Fjällbacka, tvekade men tackade nej till smala rännan vid Hamburgsund, valde att titta ut havet, fortsatt stark vind från syd, dags att pausa, perfekt med blå boj vid ön Dannemark.



Sen lunch, en tupplur, sedan kaffe och ny bedömning inför nästa etapp. 

2 kommentarer:

  1. Den ö du har valt för lä har en lockande sandstrand längst in i viken enligt Google Maps. Men Kaptenen gör kanske inga strandhugg i främmande land???

    SvaraRadera
  2. Du har helt rett 😊😎⛵

    SvaraRadera