måndag 25 maj 2020

Falkenberg eller lite till...


Planen var att vakna vid tre fyra tiden, äta frukost och ge sig ut. Då skulle vinden ha vändt på nord och lugnat ner sig.

Kaptenen försov sig. Matrosen med och vi kom inte iväg för vid sex. I början var det inte mycket vind att glädjas åt, men så småningom kom den. Vid Ringhals noterade vi en segelbåt komma ut från Bua. Kaptenen kollade på AIS och blev förvånad över att se Moon med bekant besetning. Vi anropade Moon på VHF 16 och fick genast svar. Trevligt att träffa på bekanta på sjön.

Utanför Varberg fick vi selskap av en tumlare som lekent följde oss en halvtimme. Kom inn akter ifrån, vände sig på sidan och tittade på oss innan den sköt fart till styrbord eller babord. Och så dök den upp akter och gentog manövern. 



Vi ser rätt ofta tumlare när vi seglar men aldrig har Kaptenen varit med om att en tumlare leker kring båten på det här sättet och så länge. 


Det är genaker som gäller idag och vinden är perfekt för att ge oss en jämn framdrift över sex knop. Vi passerade Falkenberg redan vid tretiden och har nu satt Torekov som dagens destination. Kommer dit vid åtta om vinden håller i sig. 

Inte mycket annat att ta sig till med än att vila. 



Väl framme 19:30. Fjorton timmar tog det. En av de bästa seglatserna någon sin. 




Matrosen var så nöjd att han bjöd på middag på Hamnkrogen och tog några snygga foton.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar