lördag 23 maj 2020

Inneblåst

Det ruskade gott i riggen i natt. Upp mot tjuge Ms. Kändes bra att va förtöjd i en skyddad hamn.

Kaptenen har under dagen arbetat med lite underhåll och felsökning. Vinschen har han inte lyckats få igång. Troligen är det solinoiden som har lagt av. Så här ser en ny ut och kostar 1200 SEK. 



En liten läcka i tryckvattensystemet är lokaliserat och åtgärdat. Läckat vatten torkat upp från kölsvinet. Ny toarulle ställt på plats på behörigt ställe. Vädret kollat på olika appar ett otal gånger. Går tidligst ut sen eftermiddag. Har vi det tråkigt? 

Under tvekan Lemnade vi Långedrag i vindstilla halv sex. Vi drog faktiskt lott om vi skulle ge oss ut eller inte. Öarna utanför Göteborg passerades en efter en på styrbord sida. Ute i öppet hav funderade Kaptenen på att gå till Bua söder om Ringhals, men himmelen signalerade ostadigt väder så kursen sattes mot Lerkil. 

Det visade sig innom kort vara rätt beslut. Ett lokalt nedbörsområde bildades snabbt, vinden ökade snabbt samtidigt som ett heftigt regn drog över oss. 



Matrosen fick uppleva vad som på seglarspråk kallas squall, heftigt regn och vind en kort stund. 

Och efter regnet kom regnbågen. 



Matrosen ville leta efter guldkrukan men Kaptenen trodde inte det var lönt. 

Något är på tok fel. Vi är utan ankarspel och bogpropeller, men la till kaj i Lerkil utan problem. Utsikten kan vi inte klaga på. 





Väderprognosen för söndag är inget att gå i taket för. Kan hända ligger vi här till måndag. 




1 kommentar:

  1. I Lerkiv lämnade vi Bianca åt sig själv en timme. Pizzerian härstädes serverade kaptenen en Margeritha och kall cola. När han såg matrosens Calzone blev han orolig. Kunde den rymmas inuti matrosens taniga kropp???! Det gjorde den!!! Nu ligger matrosen utslagen i matcoma.

    SvaraRadera