tisdag 26 maj 2020

Seglatsen slut


Matrosen har varit tyst på väg från Torekov till Råå. Mens Kaptenen vill hem och fixa lite problem med Bianca är matrosens sinne präglat av vemod. Han vill inte mönstra av. Kaptenen tröstar med kaffe och fika utanför Höganäs, och lovar att köra matrosen hem när vi vel förtöjd på Råå. Matrosen tackar men entusiasmen syns inte i blicken. 

Kaptenen hälsar dock från Rederiet att hon tackar för att han har rastat Kaptenen under några dagar, och Kaptenen tackar matrosen för trevligt sällskap, goda humör, givande samtal och, under omständigheterna, goda sjömanskap.



10 kommentarer:

  1. Matrosen nu åter i hemmets lugna vrå.Glada Rederiet därstädes har troget väntat och kan nu återuppta sin kärleksfulla omsorg. Hon tackar Kaptenen för hans insatser och att han lyckades så väl med att återlämna Matrosen i ett enda helt stycke.

    SvaraRadera
  2. Matrosen själv hänvisar till sitt tidigare hyllningstal av Kaptenen och deras eskapader enligt Matrosen på Amazonfloden.

    SvaraRadera
  3. Då har vi tackat klart och tar fatt på ett nytt kapittel i livet. Nu med bena på landjorden, ingen risk för sjösjuka, men coronan finns ju på land... 🤔

    SvaraRadera
  4. Nyfiken exmatros undrar om det var batteri som orsakade ankarspel och bohpropeller failure???

    SvaraRadera
  5. Efter ett par dagar med felsökning lyckades Kaptenen få igång bogpropellern. Batteriet blev bytt men utan inverkan på ankarvinschen. Imorgon kommer kompis med högre kompetens i frågan. Förhoppningsvis lyckas vi då att få ordning på grejerna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller tummarna för lyckosam fortsatt felsökning

      Radera
  6. Bill kom. Mätte och funderade. Testade och funderade. En sladd till solenoiden som även Kaptenen hade sätt var lös, gav minus från generatorn enbart när motorn var igång. Nu är Bianca åter frisk.

    SvaraRadera
  7. Aha. Glädjande besked. För övrigt underhöll exmatrosen nyfikna aurorasjömän i går torsdag med några dramatiska avsnitt från upplevelser till sjöss. De verkade imponerade.

    SvaraRadera
  8. Matrosen, som redan innan avfärd avancerade till båtsmann, utnämns nu till officiell honorär konsul för S/Y Bianca.

    SvaraRadera
  9. Oj. Då får jag trycka nya visitkort. Letar motiv från taket i Sixtinska kapellet. Vissa är ju redan upptagna.

    SvaraRadera