söndag 4 augusti 2013

Då var det vi igen - Lerumsmatroserna

Nu är det vi som har makten över dagens inlägg, 4 tappra hjältar från Lerum. Ni som följde bloggen förra året kanske känner igen oss eftersom vi hängde på Bianca då också. Under denna helgen har vi bryggseglat, spelat minigolf, Yatzy, sprungit Estelles Promenad, seglat i bikini (!) och druckit gröna drinkar. Här kommer vår sammanfattning!
Gröna drinkar på Hotell Strand




Att bryggsegla i Borgholm, nära Hotell Strand, har sina för och nackdelar.

Fördelar:
1) Man har nära till dom gröna drinkarna.
2) Man kan ta en springrunda och sedan hoppa i havet och svalka sig.
3) Man sover gott utan gung och kluck (iallafall i förpiken)
4) Man kan ha Yatzy- afton, det tycker Babords Fredrik om, han är alltid väldigt glad efter...
5) Man kan sola på däck, länge. Matros Ellen har uttnyttjat den möjligheten till max
6) "Ottos Glass" ligger nära och första glassen inhandlas runt 11 då Matros Olle och Matros Frida hänger på låset.
Solnedgång i Borgholm

Nackdelar:
1) Man kan lätt bli störd av små fiskebåtar som spelar dålig schlager- musik.
2) Nattklubben ligger 50 m från Bianca.

Vi har planerat hämd mot de små fiskebåtarna som håller en vaken till 4 på morgonen. Vi måste först köpa de fetaste högtalarna man kan hitta och sedan be Babords Fredrik sätta på en 16- timmar lång opera som vi drar igång 6 på morgonen (på högsta volym), då de partyglada besättningarna precis gått och lagt sig. Även fast man blir lite irriterad så bestämmde vi oss för att inte genomföra vår plan.

Rederiet, Babords Fredrik och Matros Ellen har tränat inför Vasastaffeten som går av stapeln i slutet av augusti. En runda bort till Solliden blev det där det besvikna löpargänget hade förväntat sig en titt på huset. Löpargänget försätte runt knuten där Rederiet hittat en stig längs staketet, löpargänget kände sig som smygfotografer där de fick ducka för rosenbuskar och stora träd. Snubbelrisk fanns även då stigen var väldigt stenig. Tillslut kom löpargänget fram till en grind där man kunde ringa på porttelefonen men löpargänget kände att det var att gå för långt om man ville få en titt av Solliden.
Vi fick se Solliden från Biancas däck istället

Babords Fredrik har haft en irriterande tur under dessa 3 dagar. Under Yatzy- tuneringarna och minigolf rundan kan man säga att resten av Biancas besättning planerar revansch!!

Hela Biancas besättning spelade igår minigolf. Som ni kanske redan förstått vann (såklart) Babords Fredrik. Igen. Men det var inte han som stod för snyggaste slaget. Som ni kunde läsa igår gjorde Matros Frida hela Borgholms minigolf spelare förvånade. Det var på bana 13 som hon la ner bollen, kollade noga på hålet, 3 m bort med en sandgrop imellan, gjorde en proffsigt slag och satte rakt på flaggan och ner i hålet. Matros Frida jublar och en snygg 1:a skrivs i protokollet.

Biancas besättning vaknade tidigt och löpargänget gav sig ut på ännu en löparrunda, men Matros Ellen klagade på skoslav och fick avbryta efter 3 km. Väl tillbaka på Bianca slår olyckan till för Matros Ellen igen och ett litet skärsår syns på lilltån. Vilken tur att Rederiet har Första Hjälpen ombord!
Rederiet agerar sjuksyster

Vi kastar loss från Borgholm i solsken och 25 grader, rekord för Lerums matroserna som bara har seglat långt med Bianca i Norge där det var underställ, jeans och jacka som var klädsen. Nu låg Rederiet, Matros Ellen och Matros Frida och bättrade på brännan och sjöng högt "Sommartider hej, hej". Härligt!! Wow tänkte Lerums matroserna, kan man segla i bikini utan att frysa??? Jajjemensan
Jobbar på brännan!
 

Vi tackar för den här gången på Bianca, ses snart igen!
På väg mot Borgholm!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar