torsdag 8 augusti 2013

Tillbaka i stökiga bökiga Öresund!

Denna dagen har verkligen varit det skiftande vädrets dag! Började igår kväll med småregna precis när Rederiet och Kapten hade firat att de åter var på skånsk mark. Besättningen bejakade att inte bli blöta utan flög ner i i båten. Bloggade och la sig. Mitt inatten vaknade Kapten av att det öste ner och gick upp för att sätta upp kapellet. Kapten muttrade till Rederiet (som sov gott ) -" varför är det bara män som kliver upp och fixar när det regnar eller blåser?" Rederiet svarade -" för vi kvinnor sover" och fortsatte snarka enligt Kaptens berättelse imorse för Rederiet kommer inte ihåg alls att Kapten varit uppe. Efter frukosten hördes ett dovt muller och precis efter besättningen betalat hamnavgiften och Kapten lyckats slänga sin handduk, rena kalsonger och sitt schampo på sopstationen istället för soppåsen, kom åskan.
Mitt i det röda ligger Bianca bland alla blixtarna!
Å som det åskade och blixtrade. Besättningen trodde ett tag att åskaknallen träffat båtgrannen som det small eller var det den tyska båten som gick ut för en liten stund sen. SMHI hade 10 varningar -klass 1 idag. Vid 12 tiden hade det värsta dragit förbi och nu skulle vi till Falsterbo. En härlig seglats blev det med rekordhastighet på 8,5 Nm på en  kryss.

Då var det dags för brooppningen i Falsterbro
Missade broöppningen i Falsterbo med 10 minuter men hann före en annan tysk denna gången. Fick nu ligga förtöjda till en påle i 2 timmar och vänta på nästa broöppning. Rederiet passade på att vara effektiv och storstäda båten. Detta är dock inte speciellt svårt då ytan är minimal :-)!

Där gick bron upp! Inga cyklister kvar på bron!
En härlig kväll med Alska Bill blev det på den mysiga restaurangen i hamnen. Många seglarminnen och äventyr diskuterades. Alaska Bill berättade om sin fantastiska motorcykel tur från Texas till Las Vegas på en Harley och härliga segling med Ariel4. Han är en riktig äventyrare han Alska Bill. Biancas besättning berättade om de hoppande abborrarna i St Annas skärgård som ett spännande motdrag.
Det var lugn i kanalen men i hamnen blåser det tvärdrag och det kommer bli en väldigt skumpig natt. Kapten har förtöjt Bianca enligt alla konstens regler och inatt sover inte Rederiet i fören utan kanske i salongen om det inte är bäst i aktern. Vårt äventyr närmar sig sitt slut. Imorgon seglar vi sista sträckan hem till Höganäs, vinkar till Babords Fredrik, Jetset Ellen, Minigolf Frida och Sångar Olle när Bianca forsar förbi Ven. Imorgon kväll blir Rederiet och Kapten hämtade av familjens nya chaufför i Rederiets rödhätta.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar