söndag 4 augusti 2013

Men sa Rederiet, då kanske vi är släkt?

Solnedgång i Borgholm
Biancas besättning hade avnjutit av en fantastisk solnedgång och en god pizzabuffe som Rederiet hade tipsat om. Gjorde Borgholm igår kväll medan Kapten sjåpade sig i båten med sina myggbett. En fantastisk solnedgång som vi sent kommer glömma.Frukosten intogs av nästan hela besättningen förrutom Babords Olle hade varit uppe sent och lyssnat på musik från hotellet så han fattades oss:-)

Alla utom Olle åt frukost idag för han sov


Delar av Vasaloppslaget
Rederiet som ska springa långa lopp hade kommit av sig i Stockholm skärgård men Barbords Fredrik och Matros Ellen fick ordning på rodret och nu skulle det springas. Sommarens varmaste dag kördes det intervallträning på Estelles Promenad inför Vasaloppsstafetten i augusti. Rederiet har tränat mycket men Lerumsmatroserna sprang lätt om henne.

En litteraturdiskussion uppstod på Bianca om hur man kan beskriva människor och plötsligt visade Kapten sin fina dator där man kan rita på skärmen.
En figur som en tidigare hade kallats för lilla hjärtat men som inte ansetts etiskt rätt blev föremål för ritbordet. Rederiet blev föremål för kreativiteten och  plötsligt blev Rederiet lillahjärtat av Biancas besättning.


Lilla Hjärtat Bergensjö
Lilla hjärtat alias Rederiet blev befalld av Kapten att gå till Apoteket och hitta lämplig medikament till myggsticken. Allergitabletter, sprit och vita foppatoffler blev dunderkuren.
Kaptens nya foppatoffler
Kapten matchade en hel del av de övriga gästerna i Borgholm med sina foppatoffler. På väg till apoteket diskuterade besättningen olika efternamn och det visade sig att de två släkterna hade ett gemensamt namn. Rederiet tittar på Matros Ellen och utbrister- jamen då är vi ju kanske släkt!! varpå Barbords Fredrik, som för övrig är Rederiets bror, börjar storskratta och säger (helt självklart för Rederiet egentligen), men Rederiet, vi är ju redan släkt!! Nu uppstod en liten förvirrad stund då Rederiet hämtade in sin värdighet igen. - jaja så är det ju :-)

Nya kajplatsen
Bianca har seglat idag men nog den kortaste sträckan detta året. Blev lite stökigt på bryggan där Bianca blev förtöjd. Hamnvakten kontaktades och han kom ut och tipsade Kapten, som stod i sin rosa Göteborgs Tshirt med texten på sin breda bringa "Drömprinsen", om en bättre kajplats. Hamnkapten tittade på T-shirten och sa: Hmm är det damen där borta som köpte den till dig? och tittade åt Rederiets håll. Kapten nickade och tyckte uppstod mellan de olika kaptenerna. Nu var de vänner för livet!








Bianca har fått storhetsvansinne
Den stora minigolf turneringen i Borgholm tog plats idag. Rederiet var ff lite sur på Babords Fredrik efter förlusten i Yatzi och nu skulle det bli en annan utgång av turneringen. Dagens absolut snyggaste slag stod Matros Frida för som satte ett super snyggt hole in on och  Matros Frida själv blev lika förvånad som resten av Borgholms turister. Resultat av minigolfen berättar Rederiet om en annan gång :( Barbords Fredrik sken som en sol hela kvällen dock.




bye bye - puss puss sa Kalle Anka
Barbord Fredrik lagade en utomordentligt god middag men hade missat efterrätten så Borgholms Strandhotell fick besök sent av Biancas besättning. Kapten hade sett att det serverades Creme Brulle och det kan han absolut inte motstå.



Mycket skor blir det ombord på Bianca

1 kommentar:

  1. Meddelande till Kapten: Snygga fötter, varning
    för "fängelsegaller" på fotryggarna. Kanske med
    avsikt som Rederiet köpt den här modellen?

    Tarns sjödistrikt

    SvaraRadera