lördag 13 juni 2015

En svensk klassiker och Bianca i Rsör

Idag börjar vi med att gratulera Rederiet och brorsan som i natt gjorde 30 mil på cykel runt Vättern!
Båda två jobbar på en svensk klassiker som avslutas i juli med Vansbrosimningen. Rederiet gör klassikern andre året i rad!!!


Grattis med nattens Vätternrunda!


Bianca och kaptenen har tagit sig till Risör. Det är en gammal, liten hamn från segelskuta tiden och troligen längre tillbaks som hamn för fiskare. Vi lämnade blåa bojen vid Verdens Ende i mors i vindstilla och fick tuffa motor i några timmar. Förra kvällens blogg berörde den gamla frågan om jordens form med referens till natten vid Verdens Ende. Bianca och kaptenen utsatte sig för stor fara vid å fortsätta seglatsen utför Verdens Ende... Lite besvikna måste vi erkänna att Jorden inte är platt! Vi stupade inte utför någon brant kant men fortsatte på vanliga lite tråkiga sättet på det blå havet som trots allt ser ut att sluta långt där framme... konstigt...

Utanför vår skyddade hamn mötte vi deltagarna i årets Färderseglats som går från Oslo till Färder fyr där man vänder och seglar norrut till Horten för målgång. Bianca tyckte det var trevligt att träffa så många segelbåtar och ville gärna in i gyttret. Kaptenen hade en annan syn i frågan och styrde bestämt utom de tävlande båtarna.


Dom startade i Oslo igår eftermiddag och har seglat hela natten...
Och självklart har kaptenen kollat oljepinnen på gearet. Den sitter fortsatt på plats och ingen olja har runnit ut.  Det är vi nöjda med och stressen har lagt sig rätt mycket. Det är inget akut med att skaffa ny pinne. Troligen fixas det i kombination med Tromsö resan torsdag till veckan.

Vi har klarat första legget på seglatsen söderut. 45 Nm och motor för det mesta idag. Söndag - måndag kan det bli sydvästliga vindar upp i 10 Ms styrka. Det är inte så bra för vi ska i motsatt riktning och kommer att få vinden rakt i masten. Går den upp i tio blir det lite jobbigt om vi ska segla....och lite fart om vi dunkar motor... Vi får se i morgon... Målet är Lillesand ca 40 Nm. Blir det för tungt får vi gå in ved Arendal efter 22 Nm eller kan hända Grimstad 32 Nm. Då har vi några alternativ...om bara Yanmarn är snäll...

Kaptenen är inviterad på en öl i grannbåten. Hamnkaptenen har precis varit här och fått sina pengar. Det får räcka för socialt umgänge på en och samma kväll... Öl har kaptenen själv.

PS!
Det är jättetrevligt med kommentarer men vi vet att några vill men inte får det till.
Troligen beror det på vilken nätläsare ni använder. Google, som har bloggen, söker ju världsherradöme och stöder inte fullt ut Apples Safari och Microsofts Bing. Vill ni skriva några rader går det bäst med Googles nätläsare. Lycka till! Kaptenen blir så glad så... :-)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar