söndag 14 juni 2015

Vilken dag med Bianca!

Oj vad Bianca seglade snyggt idag!
Vi gick på SW och hade västlig vind. Till en början mellan 6 till 8 Ms ökande till 10 och på slutet liten kuling 14 Ms. Under sex timmar var vi knappast under 6 knop och maxade med 8,7 och flera sträck med åtta plus! Nu ligger vi utmattade i Lillesand och fortsatt tjuter vinden i riggen.

Bianca och kaptenen i Lillesand.

Bianca seglar mellan Stora Torungen fyr...



...och Lilla Torungen fyr.

Det började med att kaptenen vaknade halv fem och konstaterade att det inte vore fel med en lite tur på toan. Tyvärr hade vi lite otur med placeringen i hamnen och hamnade bredvid "partybåten" som var igång hela natten. Kaptenen hade sovit med öronproppar utan besvär men var dum nog att dra dom ur nu. Att höra och se partygängen bredvid halv fem på morgonen var nog till att kaptenen inte klarade somna om.

Upp med tuppen! tänkte kapten, och klev upp en halv timme senare efter att ha värmt upp ruffen med den fina Webaston. Väderprognosen var ju ökande vind på eftermiddagen, så like bra att ta sig här ifrån. Frukost, kaffe, klargöring skepp för avfart.

Seglingsmässigt var det troligen en av dom bästa dagarna sedan kaptenen och Rederiet skaffade båt.
Med en stabil frånlandsvind visade Bianca upp sina bästa egenskaper. Lätt på rodret och snabb som en svala for hon längs med landet. Vi lämnade Risör klockan sex och låg förtöjd i Lillesand kl 13:15.

En vacker klassiker kommer in till Lillesand.
Bianca blev spolad fri från salt och kaptenen tuppade av en timme på sittdynorna i cockpiten. Sedan blev det en burger på land...

I morgon ska vi ta oss genom Blindleia, en krökig inre led från Lillesand till Kristiansand. Hoppas på en fin dag. Då är det Yanmarn som måste visa sig på sitt allra bästa.

5 kommentarer:

  1. Gläds med Kaptenen läsa hur vackert Bianca använder de norska vindarna. Hon känner förstås att det är husses "hemlandstoner" som strömmar ut från land.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket trevligt att du hänger med i fast från land. Högt prosanivå!

      Radera
  2. Partybåtar är trevliga om det inte väsnas för mycket typ hela natten! Härligt att läsa att Bianca sköter sig och att Kapten är nöjd!

    SvaraRadera
  3. Skulle gjerne vært med gjennom Blindleia. Unn har en flott hytte der og vi har lånt den mange år når barna var små. Trangt, ja det er det. Lykke til og god tur videre.
    Søstra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev inte Blindleia idag. Förklarat varför i dagens Blogg.

      Radera