måndag 1 augusti 2022

Det hände i år igen

Gårdagskvällen blev sen efter Benetau Oceanis 37 årgång 2008-träffen. Men väldigt trevligt att sitta i cockpitten och prata båt, segeläventyr och prata Norge.


Innan Kapten somnade mumlade han till Rederiet: - Grattis på födelsedagen!. Sen sov han djupt.


I denna lilla hamn låg en liten liten motorbåt med en ensam tysk man. Först tyckte Rederiet att han var lite skum men när hon sen hörde vrålet från båten förstod hon att han var ok och bara tittade på damernas fotbollsfinal. Det visade sig sen att England vann. Besättningen gratulerar Hamnkapten av Arun till Englands vinst. Tysken var nöjd ändå för han hade fått massor med sej och berättade att han tog sin lilla motorbåt på släp efter bilen och åkte till olika ställen och fiskade. Frun hade varit med en gång men tyckte inte det var så kul med fiske. Rederiet kan förstå att vistelse på minibåten inte är så kul, men fiske är ju urkul.


Så vaknade Biancas besättning- läs Rederiet, som klev upp och gjorde sin egen födelsedagsfrukost. Kapten sov som en stock. Han hade ju gratulerat Rederiet strax efter midnatt.

Solen sken och himmlen var klarblå. Matros Folke och Rederiet tog sin morgonrunda och många gratulationer trillade in via olika medier.


En fin födelsedagsfika inhandlades och Rederiet som gillar sina fiskar köpte nu två ickelevandes i form av kuddar.En torsk och en Hälleflunddra. Om man inte kan få dom på kroken så kan man iallafall köpa fiskefjanten som inte vill nappa.


Det blev en fantastisk segling till nästa hamn. Idag kryssade vi som riktiga seglare, gav inte upp när det mojnade men väntade in nästa vind. Lite kyligt var det men besättningen njöt av seglatsen






Det blev middag på värdshuset i hamnen. Pepparbiff. Mycket bra. Kaffe avec i sittbrunnen. Rederiet verkade nöjd med dagen.





1 kommentar: