tisdag 2 augusti 2022

Det regnar i Bergen!

Efter gårdagen med fin seglarvind, blå himmel och strålande sol, vaknade besättningen till grå himmel, regn och stark vind. Hamnen Bianca ligger i är en trevlig hamn, men Matros Folke har utnämnt hamnen till den sämsta hamnen hitintills då kvälls och morgonpromenaden gick längs en hårt trafikerad väg och inte alls så idylliskt som övriga 50 hamnarna som han besökt under sin seglats. 


Kapten fick tips av en lokal motorbåtskapten om hur Bianca kunde gå i olika smala sund ner till Bergen. Vi pratar smala sund och det gäller att Kapten har tungan rätt i munnen för annars går Bianca ner i en ränna som är en återvändsgränd.


Det regnar och på VHF'n varnar man för kuling styrka i kasten. Känns skönt att gå riktigt skyddad inomskärs och inte ute i stora havet. 
 

Besättningen hade tänkt ta ytterligare en natt i Bergens skärgård men Rederiet tog chansen och ska göra ett kundbesök i Bergen onsdag vid lunchtid. 


Plötsligt kommer ett sms! Rederiets natttåg har blivit inställt pga av banarbete. Snabbt ringde Rederiet till tågsällskapet och fick en ny biljett men på dagtåget. Matrosen och Rederiet fick en fin kupé med bara 6 platser så nu ska en av världens vackraste tågresor avnjutas. Frågan var om Rederiet orkade köra ner till Göteborg mitt i natten efter ankomst till Oslo. 
- Snälla Rederiet, sa Kapten, boka en hotellnatt och var snäll mot dig och Folke. Fint råd som togs emot väl. 


Det har blåst och blåst motvind. Kapten har varit superfokuserad i den smala rännan och med vindkast med högsta på 18,6 m/s var det både en blöt och blåsig historia. 

Men nu är vi väl förtöjd vid kajen i Bergen. Ingen trevlig hamn, men nu prioriterar vi trygg hamn när vindarna ska upp i 20 ms under kommande dygn. 


Och som belöning fick Rederiet gå på sin favorit restaurang Egon, något som även gynnar matros Folke.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar