måndag 1 augusti 2022

18 årig bröllopsdag

- Vi tar ett år till, sa Kapten till Rederiet. 
- Det tycker jag, sa Rederiet och så var saken lagt till handlingarna. Rederiet väcktes av att Kapten ropade att nu var frukosten klar. 


Åh vilken frukost!! Levande ljus och allt färdigt att sätta sig till bords. Kanske lite väl mycket musli i yoghurten men Kapten är ingen van musliätare så det blev bara gulligt. 


Jaha då var den stora frågan var sluthamnen för kvällen skulle bli. Kapten stod och tisslade och tasslade med Kapten på Grand Banks och som var en "local". Fina tips på vart det fanns fina hamnar. 





Bianca har seglat idag genom inseglingen till Sognfjorden och det var 400 m djupt och fantastisk hur Matros Folke och Rederiet har suttit i fören och njutit av sol, värme och magisk miljö. 


Rederiet får till film med sin mobil så fjällen ser ut som 3D. Helt fantastiskt. Bianca blev omseglad av en fin Collin Archer SS «Wyvern» er en 60-fots havseiler som inngår i samlingene til Stavanger maritime museum. SS «Wyvern» ble sjøsatt 10. august 1897, og har hatt en rekke eiere, siden 1984 er seilbåten eid av Stavanger maritime museum. 

Innan Bianca gick in till hamne tyckte Kapten att det var dags att fiska lite. Det blev bottennapp och en fiskekrok fattigare. Skönt, tänkte Rederiet, inte bara jag som får bottennapp. 


Den lilla hamnen där Bröllopsmiddagsfirandet skulle äga rum var full med motorbåtar. 


Här fiskades det makrill och stora krabbor låg och lurade under kajen. Synd att Binaca inte har några tinor. Nästan så Redereit tänkte muta till sig en krabba från motorbåten som fick upp alla krabborna. 

Plötsligt kommer en Bianca dvs Benetau Oceanis 37 in och förtöjer. Så kul att ha en likadan båt i samma lilla hamn. En barnfamilj med 3 mindre barn var på segelsemster. Tufft som tusan och vi kom i prat med Kapten på den båten. Det var ett nyförvärv så Kapten på Bianca fick chansen att berätta om allt han förbättrat ombord. 

En trevlig kväll i sitbrunnen med ett gemensamt ämne om huir fint det är i Norge och våra segelbåtar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar