lördag 30 juli 2022

Segla eller rak motvind och motströma

Jamen älska motvind och motström eller stanna hemma. Idag har vi haft en sån dag. Efter en natt i Florö förtöjda brevid en restaurang med tjattrande fram till morgonkvisten med faktiskt ganska god sömn tuffade Bianca ut med sikte på delmålshamnar innan Bergen. 

Men först tankade vi bredvid en söt liten brönnbåt som har till uppgift att frakta laxen levande från odlingarna till slakteriet.


Och på väg ut mötte vi ännu en. Dom är många.


Rak motvind och motström är inte kul med segelbåt. Ja man kan kryssa men då får man verkligen ha tålamod och inte ha matros Folke ombord, eller att det skulle blåsa upp på eftermiddagen med 15m/s. Bianca hade besökt olika hamnar tidigare men nu fattade Kapten beslutet av det var Askevoll som var slutdestinationen för dagen. 


Plötsligt fick Rederiet order att ställa sig till roders för det upptäcktes läckage på sötvattnet i båten. Samtidigt upptäcktes att värmefläkten från motorn hade slutat att fungerat. 


På en segelbåt, och säkert på en motorbåt, måste Kapten eller Rederiet vara praktiskt lagda och kunna fixa olika saker. På Bianca är det Kapten som är fixaren. 

Rederiet ställde sig vid rodret och kom igenom en massa sten och var faktiskt ganska stolt över att hon kan när det behövs. 


Långpromenad med matrosen som var så nöjd och en digital kvällsdrink med Kaptens systeryster på Hvaler. 


Det regnar och det är ganska skönt att sitta nere i båten och lyssna på fin musik och njuta av att bara vara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar