onsdag 20 juli 2022

Rederiet går all in för fisket

En ljuvlig varm, nästan svettigt varm förmiddag där Bianca låg förtöjd i den lilla välskyddade söta hamnen där Besättning varit flera gånger tidigare. 


En lugn och skön förmiddag med god förmiddagsfika med färska bullar från lokala bageriet. 

Bianca skulle inte så långt idag då den svenska besättningen anländer, tror vi, om att går väl imorgon bitti. Det var dags för allmän tvagning all hela besättningen inklusive matros Folke. Matrosen fick dock duscha på kajen i kallt vatten men han är lika nöjd ändå. 


Besättningens norska ulltröjor fick vila idag för så varmt har det varit. 

Vi kastade loss och gick till sjömacken där Rederiet höll på att bli kvar för 10 år sen. Massor med småbåtar vid sjömacken så Biancas besättning fick finfin hjälp att förtöja igen. 

Matros Folke får mycket uppmärksamhet här i Norge och alla tycker han är en så fin, trevlig och lugn hund. Rederiet blir jättestolt förstås. 

Nu tankade Kapten Bianca och Rederiet passade på att gå in på lokala mataffären och kom tillbaka till Bianca med måånga nya fiskekrokar. NU ska det fiskas sa Rederiet och jag har betalat dom om dom stannar kvar på djupet. 


Återigen släpptes förtöjningarna och Bianca gick för motor mot sitt mål. 


Havet har hela dagen varit helt spegelblankt och ett fantastiskt ljus. Vi säg många småbåtar ligga och fiska och Kapten stannade Bianca så Rederiet fick prova sina nya fiskekrokar men ingen var hemma. Vi fortsatte och Rederiet passade på att göra iordning för StyrbordsKarin och BarbordsFrederik. Bianca har ju två toalettstolar ombord och den ena (nya) ligger i akterhytten där gästerna ska sova. --Rederiet har försökt förklara för Kapten att gästerna inte vill dela säng med toaletten, visserligen en nya toalett, utan att den tar för stort utrymme i sängen. Jaja muttrade Kapten och gjorde som Rederiet föreslog. Nu ligger toaletten visserligen i akterhytten men i ett utrymme bak sängen. Perfekt! 

- Rederiet, ropade Kapten. 
- Nu är det dags att fiska! 
- Jaha tror du det är bra här då, svarande Rederiet? 
- Det är det säkert, sa Kapten. 


Sagt och gjort tog Rederiet fram sitt havsspö med de fina nya fiskekrokarna, kastade i och släppte kontrollerat ner linan. - Jaha, sa Rederiet, det var ingen bra plats för nu har jag fått bottennapp!! Kapten, du får hjälpa mig att dra upp så att inte mina krokar försvinner. 

Kapten är en snäll och god man så han tar tag i linan, tittar på Rederiet och säger "du har fisk på kroken" Wow! Två stora fiskar kom upp från 50 meters djup. Det var lyr som på svenska ibland kallas havslax och är en finfin matfisk. 


Vilken lycka det blev i Bianca. Äntligen hade Rederiet fått fiska, men fattade inte att hon fått napp. Men live and learn. 


Efter den stora fiskelyckan njöt Kapten och Rederiet av det magiska ljuset och de fina fjällen längs med land. 


Just nu ligger Bianca förtöjd i en liten hamn Uthaug som har varit Norges näst största fiskhamn. Rederiet och Kapten är mätta och belåtna efter en mycket god fiskmiddag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar