söndag 10 juli 2022

Langs yttersida

Vi har noen dager med hyggelig vær. Sol, svak vind og ubetydelig gammel sjø fra Atlanterhavet. Det er en mulighet til å se de små plassene lengst ut mot åpent hav.


Når man passerer Bodø er det vanlig å gå innenfor øya Landegode, men på yttersida ligger et lite, gammelt fiskevær med førti fastboende. Utenfor ligger øysamfunnet Helligvær som har hatt en befolkningsvekst og nå teller 80 fastboende.

Men innen vi forlot Helnessund pratet vi med to godt voksne damer (seksti søtti?) som padlet kajak. Fra Bergen på vei til Hammerfest!


Idag ble det fisket. Vi passerte en sjark som dro line med bra fangst. Han lå på 150 meters dyp så vi fikk gå litt inn mot noen holmer og kastet ut på førti meter. En lange og to torsker ble det.


Stekt lange, nypotet fra Bjerre, rømme fra Norge og litt grønt. 


Og i vest ute i havet skinner sola.

Det er ingen ting vi mangler.

Obligatorisk kveldstur med Folke. Det kommer vi ikke utenom. Inn mot land, mot Bodø, lå mørke skyer. Her ute i havgapet skinner sola.






På en vegg hang fire flekte fisker. Troligen torsk som skal bli boknafisk, en halvtørket fisk som smaker himmelsk med gulrotstuing, brynt bacon og potet.


Her er så grønt, friskt og fredfullt. 
Det blir et glass hvitvin innen vi takker for idag.
 

1 kommentar:

  1. Åh vad mysig liten by! Fina bilder💫💫 /J Lo

    SvaraRadera