onsdag 6 juli 2022

Nästa etapp på seglingen

Då Jo L och Hockeyproffset mönstrat av kl 05:45 och tagit sikte på hemfärden, somnade Kapten och Rederiet om och sov väldigt länge. Tomt blev det i båten efter att gästerna lämnat. Jaha, sa Rederiet till Kapten, vad och när lämnar vi Svolvär nu? Tja vi kan väl iallafall stanna och träffa lite bekantskaper till Kapten. 


Rederiet släppte ner axlarna och tänkte att då kunde hon fixa lite praktiskt,typ städa och få till lite jobb. 

Kapten hade varit så duktig och fixat till den nya toaletten. Ja den gav upp i Trollfjorden och det är liite jobbigt att inte ha en toalett ombord. 


Rederiet hade önskat sig en elektrisk spolmekanism för det är ju mer modernt, men ångrade det innan den ens var på plats då vid varje spolning hördes det i hela hamnen. Himmel och hav vilket oljud! Så när spolfunktionen raserade var Kapten och Rederiet helt överens om att ta tillbaka den manuella pumpfunktionen. Inte så lätt att hitta en ny och Kapten har ringt till många potentiella affärer men ingen hade bara en handpump. Jaha sa Kapten då får vi köpa en helt ny toalett. Sagt och gjort inköptes det en sprillans ny toalett med manuell pump. Pumpen tog Kapten av och satte på den gamla. Den nya toalettsitsen finns nu till försäljning. Så färden på Bianca blir nu tystare och och behaglig. 


Så tisdagen i Svolvär gick till att Matros Folke fick en lååång promenad på land och besättningen gick upp till "tante Laila" med tvätt. En fin middag med lokalinnvånarna systrarna Dalhaug/Thanke och som berättade om hur det var att växa upp i Lofoten och gamla minnen med Kapten. Rederiet fick plötsligt ett sms från Bergsgeten från Lidköping som seglade med Bianca i 2016 som frågade hur länge Bianca skulle ligga kvar i Svolvär för Bergsgeten med fam var på väg till Lofoten och om vi kunde träffas. Kapten och Rederiet la till ytterligare en dag i hamn och ser fram emot att träffa de goda vännerna. Bästa av allt är att Matros Folke äntligen får träffa den svartpälsiga skönheten från Lidköping som han längtat efter.

1 kommentar: