torsdag 28 juli 2022

Idag rundar vi Stadt



Efter regn kommer sol och så sant. Ålesund var ett blött äventyr med så mycket regn så det slog rekord i Biancas loggbok. Men praktiskt för Biancas gäster som mönstrade av. Flygbussen gick 1 minut från hamnen och 05:10 vinkades StyrbordsKarin och BabordsFredrik av när de gick till bussen. 2h senare landade de i Oslo i strålande solsken och 24 grader varmt. Bianca kommer vara i södra delarna av Norge om ca 3 veckor. Ger lite perspektiv på hur fort det går med olika färdmedel. 

Kapten och Rederiet har haft ett sjömöte och kom fram till att Rederiet och Matrosen mönstrar av i Bergen om en vecka. Båda hade gärna (iallafall Rederiet, kanske inte Matros Folke) fortsatt en bit till, men det blir för länge att vara borta från semesterparadiset Råå som behöver tillsyn och även Rederiets arbete. Kapten är en van ensamseglare så han får tid till att fundera, smälta resan, njuta av de vindarna över Skagen och ladda för ett liv på land med kökstjänst, många golfrundor, takrenovering. 


Idag går Bianca runt det beryktade Stadt som Kapten och Binaca varit runt på vägen upp till Tromsö. 17 maj gick de runt i strålande sol och 2,5 mån senare går Bianca runt igen i strålande sol men nu med fler i besättningen. 


För Rederiet är det en viss anspänning så natten har varit lite stökig i sömnen. Många check på YR för att se att det verkligen stämmer med vinden som bara ska vara 2 m/s och sol. Vi återkommer med mer under färdens gång.


Då var vi runt i fint väder. Mäktiga fjäll men det är inte fjällen som är farliga utan vågorna. Det går från 200 meter djupt till 40 meter djup i ett nafs och det skapar väldiga vågor. Här planeras en båttunnel som kommer bli 50 m hög och 36 bred så det stora linjetrafikfartygen kan passera Norges farligaste havssträckning på ett tryggt sätt. 


Bianca delade upplevevelsen med ett litet kryssningsfartyg. 8 gäster, 1 vecka = €75000. Som hittat. Vem hänger med?


Solen skiner och Biancas brsättning väljer idag att gå till ön Silda och njuta av det fina vädret. En äggmacka i solen och sen sova lite i cockpiten. Plötsligt hör Rederiet hur Matros Folke hoppar av från båten och han har stora problem med bryggornas design med raster som nog gör ont på tassarna. Rederiet har köpt specialskor som tas på eller så bär Kapten Matrosen över det värsta på bryggan. Det betydde ingenting nu för i förra hamnen låg en båt med en vallhund. Precis en sån som Matrosen har ett hornm i sidan på hemma på Råå. Igår när Matrosen gick förbi på kvällspromenaden moppsade vallhunden upp sig rejält. Mycket hundmorr blev det men inget hände för vallhunden stod uppe på sin stora båt. Nu kom båten in i samma hamn och vallhunden och dess husse kom gåendes på nästa brygga. Nu jäklar tänkte MatrosFolke ska jag berätta vem som är störst och vem som morrar sist. Som tur var hade vallhunden en super cool husse som höll ihop det så det inte blev stort hundslagsmål på bryggan. Rederiet kom fram med koppel och fick fatt i Matrosen som fick se sin fiende försvinna iväg och själv fick han skäll av Rederiet och utegångsförbud. Endast koppelpromenad kan han se fram emot. Intressant är att han direkt identifierade sin fiende så fort den satta sina fyra tassar på bryggan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar