lördag 2 juli 2022

Vi klarade det!!

Vaknade i vår stora vik där Bianca låg på svaj. Ett dopp, frukost och Bianca drog upp ankaret och började seglatsen runt Langöy.


Första stoppet var morgonpromenad med Folke i den den lilla hamnen Stö som ligger längst ut på Langöy. Magiskt väder med lite vind, mycket sol och värme på. 


Nästa stopp på turen runt var Nyksund som är pitoreskt fiskeläger som blivit restauretat av bla tyska ungdomar. 


Inte så många hus men ack så vackert.


Besättningen tog en sightseeing och hittade en restaurang som serverade lite lunch. Kapten frågade Jo L och hockeyproffsen vad de skulle äta och de två tittade på varandra och sa unisont "Lasagne"!! What sa Kapten!! Ni kan inte äte lasagn här när det serveras färsk fisk. Jo L och Hockeyproffset tittade på varandra och sa " vi bara skojar" Vi tar fish & chips så klart. 

30 personer bor i detta lilla samhället året runt och restaurangen är öppen året runt. Besättningen konstaterar att vi lever olika liv. 


Många kommer på vintern och bor för att få tid och stillehet att tex skriva. 


Nu var besättningen mättas och belåtna och satte kurs mot Bö. Söndag kommer lite regn så besättningen vill ligga i hamn. Dagen avslutas med några "fiskhistorier" runt bordet på cockpiten under finmiddagen, ingen färsk fisk så det blev köttbullar och pasta. Solen lyser rätt in i våra ögon och vi funderar hur kvällens matcher i Yatzy ska sluta. Blir det en klar seger även i dag för Rederiet, eller kan någon annan i besättningen visa sig på styva linan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar