lördag 9 juli 2022

Jagade av får och lamm



Rederiet skuttade ur sängen och ropade på kapten att nu är det dags att ta Bianca vidare mot nya vackra fjäll, fjordar och hav. En snabb frukost och Kapten var klar att släppa förtöjningarna och sakta glida över till macken. Rederiet och Matros Folke passade på att ta morgonpromenaden runt till viken över till dieselmacken. 


En helt ljuvlig och stilla morgon gled Bianca ut från Skutvik i sakta mak med vind i seglen. Idag ska det väl ändå serveras fisk till middag sa Rederiet till Kapten!! Absolut, sa Kapten. Här gäller att hitta det rätta stället att få upp fin fisk. 


När man seglar är det hela tiden färdriktningar som ska beslutas om. Ska vi gå utomskärs eller inomskärs. Idag valde Kapten och Rederiet att gå en fin smal ränna som erbjöd fina stränder och vackra fjäll. 


Matros Folke behövde få sin kissepaus så Kapten hittade en liiten brygga där det visade sig att det var en turistanläggning med supersöta små stugor med magisk utsikt, en badtunna som stod och var uppvärmd. Självklart frågade vi först innan vi gick i land om det gick bra att Matros Folke fick vattna några träd. 
- Hm ja egentligen inte men om du håller hunden i koppel så är det ok för våra får med lamm går lösa på ön, sa ansvarig för turiststället. 
Inga problem svarade Rederiet som tänkte att fåren och lammen inte var i närheten. Rederiet och Matros Folke hoppar i land och klättrar upp till fastlandet. Rederiet ser till att Matrosen inte vattnar första bästa träden utan tänker att det är bästa att gå lite längre in. Där möts de av fåren och lammen som nyfiket tittar på ekipaget Rederiet och Matros Folke. Tror fåren tänke att nu hade det kommit ett till får för Folke påminner om ett får i pälsen. Lammen kommer nyfiket emot ekipaget och plötsligt som på en given signal börjar hela skocken rusa mot Rederiet och Matrosen, som ännu inte hunnit vattna några buskar. Hjälp tänkte rederiet, det här går inte bra. Matrosen tänkte tjohoo va kul här ska lekas. Rederiet tvärvände med en motsträvig Matros i ett stadigt grepp och började springa. Fåren sprang efter och som tur var såg en av gästerna situationen och sprang emot fåren med höjda armar och ropade schas varpå hela gänget tvärvände. Allt gick bra och Matrosen fick vattnat några buskar och sen tillbaka till Bianca och Kapten i tryggt förvar.


Vi fortsatte söderut genom en smal passasje i ett vackert landskap mellan holmar, skär, vita stränder och fascinerande höga berg.

Nu ligger vi i Helnessund. Det är lugnt, solen skiner och kommer inte att gå ner.


2 kommentarer:

  1. Vackert! Och skönt att ni kom helskinnade tillbaka till Bianca efter att hälsat på fåren och lammen. /J Lo

    SvaraRadera
    Svar
    1. 😂tror Rederiet blev mest rädd

      Radera