söndag 3 juli 2022

Mot Trollfjorden

Det utlovade regn -och åskvädret blev ett litet regn. Besättningen hade tagit sovmorgon och vaknade till sol och värme. En tillgänglig dusch blev ett populärt mål och nu luktade besättningen utom Kapten riktigt gott.


Målet för dagen var att komma till Trollfjorden. Jo L och Hockeyproffset har så smått börjat planera in sin hemsresa och det gällde att maxa upplevelsen nu.


För att besättningen inte skulle krokna innan Bianca kom till Trollfjorden, beslöt Rederiet att kvällsmiddagen skulle intas under färden. I vanliga fall är det Kapten som är kock hemma på Råå men i Bianca blixtrar Rederiet till. Så ikväll var det kylskåpsrensing. En delikat korvgryta gjord på äkta svensk falukorv och färskpotatis från Bjärhalvön. 


Matros Folke behövde dock en kort l"luktapågräsetpaus" så matlagningen fick ta en paus och lämpligt nog tog gasen slut. Efter stop och byte av gas kunde besättningen äta och njuta av både utsikten och maten. 


Så vacker seglats genom Rafsundet med sällskap av kustbevakningen som tydligen tyckte det var kul att segla efter Bianca. Sol, blå himmel, snöklädda fjäll, vad mer kan man begära. 


Tror att besättningens kameror är snart så fullpackade med vackra bilder att det inte går att välja bort några. Vädret har varit så ofattligt fint och så ända in i Trollfjorden. Sist Kapten och Redriet var där (25 juli 2012 var det regn och låga moln. Badade då i 11,2 grader. 


Bianca anlöpte mynningen i strålande sol och blå himmel. Som ensam båt gick vi in i Trollfjorden. Magiskt vackert och mäktigt. Full pott! 





Hela besättningen doppade sig två obligatoriska gånger och nu var det varmt i vattnet. 14,6 grader!! 


Jo L utropade "nu ska jag börja vinterbada" och hockeyproffset tog i och doppade även hela huvudet. Mission completed! Vad gör vi nu? Ska vi ligga på svaj eller gå till Svolvär. Hm valet var inte så svårt då toalettens spolfunktion slutat fungera så besättningen beslutade enhälligt att nästa hamn var Svolvär. Imorgon får Kapten fixa tillbaka den manuella spolfuntionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar