tisdag 26 juli 2022

Finnøya och Ålesund - en blöt historia

Rederiet har tjatat om Finnøya som hon kommer ihåg som en så fin ö med en trevlig restaurang där Kapten och Rederiet firade sin bröllopsdag .. för 10 år sen. 


Många seglatser har Biancas besättning gjort sen dess. 


Först en ö tur på Björnsund och en promenad med Folke. 

Kapten tog ut Biance genom det smala sundet och tog sikte på Finnoya. Plötsligt möter Bianca en stor grå båt och ensamma på havet hälsade svenska Bianca på norska kungahusets yacht. 


Wow! besättningen var starstruck och fram åkte Kaptens tyska superkikare och besättningen diskuterade livligt om Kungafamiljen var i båten eller inte. Men konkluderat att klart det yngre gänget av Kungafamiljen var med på båten och gav lite mer krydda att just Bianca mött den fina yatchen. 


Finnoya var sig likt men kanske inte lika exotiskt som Rederiet kommer ihåg det men det fanns fortfarande gratis cyklar och restaurangen. Rederiet, StyrbordsKarin och BabordsFrederik gick och beställde bord på restaurangen. Kapten är flitig och tar alltid hand om Biancas välmående först. Rederiet har Matros Folkes väl och ve på sin radar. En sen lunch intogs och en stillhet lägrade sig i båten. 
- Näe sa Rederiet till BabordsFredrik, hur vore det om vi tog en cykeltur? 
- God idé sa Kapten, köp lite mer Schweppes till kvällsdrinken. 


Sagt och gjort. Två cyklister och en hund gav sig iväg längs den smala vägen som band ihop Finnoya och den andra ön. Matros Folke njöt av att äntligen få sträcka ut och BarbordsFredrik hade hjärtat i halsgropen när Rederiet och Matros Folke drog iväg på cykle i hög hastighet. Hela resan gick bra, både cykel och schweppesinköpet. BarbordsFredrik köpte även bananer för att inte kassörskan skulle misstänkta att besättningen skulle dricka sprit!! 


Ett telefonmöte avlöpte på Bianca för BarbordsFredrik med Kanada. 
- Ojoj vad Vd snackade mycket, sa Frederik. - Ja det brukar Vd:ar göra och gillar höra sin egen röst, sa Rederiet. 
En liten konstpaus uppstod innan Rederiet och StyrbordsKarin tittade på varandra och började skratta för i Bianca satt den en VD i sittbrunnen. 


En trevlig restaurang med en ny sorts fiskrätt på sin meny Klippfisk gjord på lax. Hm det går ju inte sa Kapten. Nej sa den amerikanska servitören och idag har vi en annan fisk på menyn. Det blev ändå en trevlig matupplevelse. 


Idag började Rederiet med en promenad med Matros Folke innan regnet kom och regnat har det gjort idag. 


Det har öst ner hela dagen och blåst ganska kraftigt. Bianca gungade in i Ålesund i regn och dimma. Väl inne förtöjde Bianca provisoriskt och Kapten var mycket frusterad. Rederiet ville inte gå ut igen och ligga vid flygplatsen för nu skulle minnsan Styrbord och Barbord se Ålesund. En gäng seglare hjälpte till med den provisoriska förtöjningen och sa att de skulle lämna hamnen lite senare och då kunde Bianca förtöja på deras plats i hamnen. Båtfolk är verkligen ett trevligt släkte. 


Rederiet och StyrbordsKarin tog på sig full regnutrustning och gav sig ut i Ålesund tillsammans med alla Cruiseships gästerna. 


Skeppen är gigantiska med vattenruschbanor, egen shoppninggata och mycket, mycket mer. Så halva Biancas besättning trängdes med de två stora skeppens gäster i regnet som vräkte ner.


Ikväll blir det 4 rätters och sista natten med denna fina besättning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar