söndag 17 juli 2022

Ön Leka, regn och vind

Bianca lämnade den vackra ön Vega för att segla neråt mot Leka som också ska vara vacker. Hade passerat de Sju systrarna som denna gången var inbäddade i gråa moln, och så var landskapet hela vägen till Leka.

Gårdagen var en kall, blöt och blåsig historia men med bra segling. Vissa passager var det helt öppet ut till havet och plussar man på kastvindarna som kom med de olika regnskurarna så blev det en stökig segling. Rederiet och Matrose Folke satt i ett hörn och höll i sig. Kapten hade härliga tider för det var riktig segling nu och fort gick det. 


I Brönnöysund blev ett kort stop för att rasta Matros Folke och inhandla mat. 


Blev förbiseglade av Hurtigruten på exakt samma ställe som för 10 år sen. Kapten konstaterade att Rederriet har utvecklats de sista 10 åren för nu får hon inte panik när den stora stora båten närmar sig lilla lilla Bianca. 


I Brönnöysund var det motorbåtarna som hade samlat för att gå på Rockfestival så hela hamnen var full med just motorbåtar och en och annan segelbåt. Rederiet och Kapten gillar rock men inte att ligga i en hamn och lyssna hela natten på fulla människor brölande. 


Bianca kom till hamn på Leka kl 20:45 och hela besättningen var hungriga så då är det lätt att det uppstår vissa meningsskiljaktigheter. 



Rederiet hade tittat på det fina vädret hemma i Skåne och kände viss hemlängtan till värme och härligt ljumna sommarkvällar. Kapten tyckte att Rederiet skulle vara nöjd med det fina vädret som besättning haft. Att segla för länge i stökig sjö och vind utan mat är inget att rekommendera och tyvärr lär sig Kapten och Rederiet sig aldrig. 


Efter en god middag, kvällspromendad med Matrosen kröp besättningen till sömns och somna kvickt. 


Söndagsmorgonen var det nya tag och solen kom fram även här på ön Leka. Rederiet och Kapten har badat i havet och tvagat sig. 


Ligger på en brygga med 3 båtar och en finfin tvättstuga så besättningen tog tillfället i akt och har tvättat sängkläder, kläder och handdukar. 


Storstädning av Bianca så när besättningen anlöper Rörvik lite senare i eftermiddag kommer den hamnen att känna hur gott Bianca luktar. 


Gissar att vi får ligga still imorgon för det ska blåsa upp och sträckan ner till Trondheim är det öppet hav och då vill vi ha bra förutsättningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar