fredag 22 juli 2022

Spelkväll på Bianca “din lilla jävel”

Bianca lämande sin lilla hamn i sol och fint väder med besättningen på riktigt gott humör. 


Det var tyvärr motvind så Yanmar fick fick jobba hårt idag. Det har fiskats, fått bottenmapp och verkligen försökt få fisk idag. De nya fiskerspöna som Kapten köpte till Rederiet i födelsedagspresent visade sig vara av så dålig kvalitet att de gick sönder på olika ställen. Så tråkigt för Rederiet är en väldigt dedikerad fiskare.


Efter en lång färd längs Hitra så hade Matros Folke stort behov av att få komma i land. Kapten hittade en fin vik med en liten hamn där Matros Folke fick hoppas i land och sen la sig Binaca på svaj.


Besättningen hade ätit lite dåligt på lunchen så blodsockret var ganska lågt men efter att ankaret var på sin plats var det dags för norsk aftersail dvs ankardram, römme, flatbröd och fenalår. Väldigt gott. Rederiet lagade fantastiskt god mat och sen var det dags för spelkväll.


Rederiet och Kapten har lärt sig ett kortspel som heter Stopp. Spelet började och Rederiet öppnade hårt och StyrbordKarin utbast gång på gång " din lilla jävel, din lilla jävel" . Svordomarna fortsatte och Rederiet vann första rundan.


Därefter vann Stybordskarin och nu meddelade Kapten att både Rederiet och StyrbordKarin skulle sättas i land och blir laxfoder. I sista rundan vann BarbordFredrik och nu kommer Kapten fortsätta ensam på Bianca för resten av besättningen bli laxfoder.


Jaja imorgon är en ny dag. Rederiet och StyrbordsKarin har en date med Jack innan kl 16.00 imorgon så klockan kommer sättas på ring. Matros Folek ska rastas och det ser ut som det blir vind för fin segling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar