torsdag 7 juli 2022

Svolær, Lofoten, ull, regn och restaurangbesök

Rederiet och Kapten har haft hektiska dagar med många sociala träffar av goda vänner som vi inte träffat sen innan Covid. Först ut var systerarna Dalhaug/Thale där vi testade en restaurang som fick väl godkänt. Fika i Bianca med bästa tante Laila som bakat Kaptens favoritkaka. 


Tante Laila segleade för övrigt med Kapten från Svolvär till Tromsö och har nu fått bakre hytten döp efter sig. Så på Bianca finns Kaptens cabin (Rederiet får sova där också) och sen bakre hytten Tante Lailas. Onsdagen blev verkligen hektisk. Städning av Bianca, inhandla mer förnödenheter, Matros Folke fick träffa Lidköpskan Tesla och gå promenad och slutligen en fin middag med Bergsgeten från Lidköping och storfiskaren. En middag i nordnorsk tema. Boknafisk, Valkött, Hälleflundra och torsktungor. 


Gott var det så den restaurangen får också väl godkänt. Matros Folke har känt Bergsgeten och storfiskaren i hela sitt liv, blev överlycklig när dessa två kom till båten, men det blev det lite drama. Matrosen har aldrig lämnat Bianca ensam förrut, men nu så kom Bergsgeten och storfiskaren ombord men hade inte med sig matros Folkes nya kärlek Lidköpskan Tesla. Matrosen är en smart kille som strax tänkte att han måste rädda henne så plötsligt ser Rederiet hur Matros Folke hoppar av Bianca och springer längs kajen och upp på landbaken troligen för att hämta Lidköpskan. Matros Folke mötte inte sin nyvunna kärlek utan en barnfamilj med en hanhund som inte var lika förtjust i Matros Folke. Efter kom Rederiet i sin nyköpta vita klänning gastande "kom hit, kom hit" Det tyckte Matrosen var jättekul så han showande och tyckte att nu ska vi leka. Tills slut fick Rederiet och en förbipassarande ner matrosen till rampen ner till bryggan där Bianca är förtöjd och den förskräckta barnfamiljen med sin hanhund drog en lättnande suck. Inget hände mer än att Matros Folke inte hittade sin nyvunna kärlek och fick skäll av Rederiet. Bianca med besättning ligger kvar i Svolvär fram till lördag morgon. 


Det fina sommarvädret är bortblåst och nu är det ullunderställ, regnkläder och sydvester som gäller. Lite för mycket vind för regnet är inte ett problem när man seglar mer än att man blir blöt. 


Rederiet har haft sin sydvest i golfbagen och måndagstjejerna tittade avundsjukt på den sist det regnade på golfbana och sa " en sån vill vi också ha". 
Så dagen mission blir att gå och köpa två sydvester till måndagsgolftjejerna.

1 kommentar:

  1. Så Matros Folke kliver utanför sin box för oanade möjligheter😇

    SvaraRadera