torsdag 21 juli 2022

Styrbords Karin och BabordsFredrik mönstrar på igen

Så trevligt att våra mest erfarna seglare på Bianca nu mönstrat på igen. 


I olika omgångar har dessa två matroserna seglat med Bianca i Norge, Sverige och Skottland. En bejublad come back men en decimerad skara då 3 av 5 matroser är på andra äventyr. En spännande resa till Bianca som började för StyrbordsKarin och BarbordsFredrik i Kungshamn med firande av Matros Frida som fyllde 20 år. Färden gick med buss från Uddevalla till Oslo med buss, tåg till Trondheim, snabb båt och taxi till Uthaug. Väldigt spännande om de skulle hinna med tåget i Oslo till Trondheim. PUH! Biancas besättning fick sms att matroserna var på tåget enligt plan. 


Morgonen började med att rederiet jagade upp Kapgten för att fixa till Bianca så hon var fin till gästerna kom ombord. 


Rederiet och Folke tog den vanliga morgonpromenaden och samtidigt ser Rederiet en taxi komma körandes. Nu var StyrbordsKarin och BabordsFredrik här. En som blev ännu mer lycklig än Kapten och Rederiet var Folke som äntligen fick träffa sin "gudmor" somn han beundrar med hela sitt hjärta. 


Ett kort sjöråd och Bianca tuffade ut. Ingen vind alls att tala om direkt vid lunch men sen tilltog vinden och det blev 10 m/s i kasten. 


En hamn var utsedd men den blev utdömd som dyr och dålig. Matros Folke fick en kort sniff tur och sen lämnade Bianca och gick vidare och hittade en söt liten hamn där Bianca är den enda gästbåten.


StyrbordKarin och BarbordFredrik var väldigt entusiastiska över att var ombord på Bianca igen. En god middag med färsk lyr idag igen, Yatzi där Kapten vann och StyrbordsKarin och BabordFredrik tackade för sig efter sin långa resa. Imorgon är Smøla målet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar