söndag 25 juli 2021

Avmönstring i Varberg för Skepshunden och Rederiet

Besättningen vaknade i den lilla söta hamnen på Vinga efter en mycket god natts sömn. En sista liten tur runt på ön med Skeppshunden och sen kastades förtöjningarna. 

Dagen har varit en av de sämre rent seglingsmässigt. Motström, motvind och ändrade vindar hela tiden. Men det kändes på hela besättningen att nu är målet Råå och hemmahamnen. Binaca tuffade på, solen hade försvunnit bland molnen och det kändes som om sommaren tog slut. En kort paus där rederiet och Skeppshunden tog dingen in till land. Hamnade mitt i ett gäng kalvar och en ko som jagade varandra. Gulp tänkte rederiet och fick fort tag i Skeppshunden. Folke fick ett snabbt pass simmträning efter att han bevattnat några buskar på Ko-ön. Hopp i dingen och kom oss i trygghet på Bianca.


Motströmmen var rejäl idag och det var segt att ta sig fram. Men det som väntar på något gott väntar alltid för länga :-) Varberg visade sin soligaste sida och besättningen blev positivt överrrasklad hur finns och trevligt det var i hamnen och runt om Varbergs fästning. Hit kommer Bianca fler gånger! 



Imorgon tar Rederiet och Skeppshunden fakirtåget (07.05) mot Råå. Kapten seglar hem Bianca och så får vi se hur vädret blir om Danmark är nästa seglarmål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar