lördag 24 juli 2021

Fjordar, Granit och månen

Rederiet och Kapten hade båtmöte, tittade på alla appar med väder som finns och inget tydde på att det skulle ändra sig vädermässigt veckan efter. Rederiet ville så gärna vara uta lääänge med Bianca, men att sitta i en hamn i hällregn en vecka kändes sådär lockande. Besättningen beslutade att påbörja seglatsen hemåt mot Råå. Ankaret togs upp och Bianca lämnade den fina viken Dannemark och styrde mot Båtmatrosen Folkes födelseplats Åbyfjorden. 




Kapten och Rederiet har i många år pratat om att segla in i Åbyfjorden och hälsa på Jill och Lasse och förtöja på deras fina brygga. 


En underbar kväll med skratt, god mat och fin stämning. Skeppshunden Folke fick träffas sin kära mor, sina mostrar och busa med de älskade katterna. 


Det hanns med en lunch i Hamburgersund innan Bianca fortsatte söderut.


Med fin nordväst kunde vi sätta genakern och hå utomskärs. Efter ett tag fattade Rederiet att Kjärringön var en möjlig destination och erklärade att dit skulle vi.

Kaptenen tycker Kjärringön är ett jytter. Trangt, grunt och svårt att hitta plats. Det blev lite hetsig stämning och Kaptenen tappade fokus på navigeringen. PANG! Självklart råkade vi träffa grundet utanför hamnen medan vi fiplade med fendrar och förtöjningar. Rederiet skallade pannbenet i bygeln på stäven och Kaptenens självbild chockades akut och svårt. Det blev ingen hamnplats. Det blev ankare!

Dingen till land och sedan hälsades på Ina och Magnus från Ängelholm som har skaffat sommarboende på ön. Vilken trevlig kväll, trots grundstötningen.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar