torsdag 15 juli 2021

Rååborna, solnedgång och Tarns Habour Masters födelsedag

Idag har Bianca fått vila, Vi har "bara" gått runt hörnet för att handla, rasta Folke och fylla på dricksvatten. Rederiet passade på att rasta sin Garminklocka och fick ihop 1000 m simning. 

Under hela året, förutom när Rederiet och Kapten seglar, är det Kapten som står för mathållningen. Men när Bianca tuffar ut på sommarsegling fixar Rederiet ihop en massa goda kulinariska måltider. Under tiden som besättningen på Bianca vänta in Ariel IV (grannar från Råå) med besättning fixade Rederiet den godaste potatissalladen "a la Gunsan". Rederiets lilla mors recept på potatissallad med äpple, senap och egentligen bostongurkan men det fanns inte ombord. 

Vi hade en förhoppning om att Matros Fredrik och Matros Karin skulle dyka upp för en fin grillning på klipporna och dom kom som nyblivna semesterfirare. 



Kapten och Rederiet på Ariel IV har en grill som verkligen fick gå varm med mycket goda korvar, fläskkotletter, majskolvar och grillen har nog svalnat till imorgon för så mycket som grillades på denna lilla grillen.



Solen gick ner över Vinga fyr och Tarns Habour Master blev gratulerad med födelsedagssång. Grattis fina Far Magnus på födelsedagen"! Ytterligare en underbar dag på Bianca med goda vänner och familjen Hjelm tog slut. 



Största händelsen för Matros Folke var när Kapten och Rederiet blåste upp dingen. Lyckan var total för matrosen Folke. Han hoppade rätt ner i dingen och tittade förväntansfull på sin matte " Kom igen!! Nu ror vi till land".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar