söndag 18 juli 2021

Engewiken? Ängeviken? Engeviken?





Det är en väl skyddad hamn norr om Kyrkesund fast man inte tycks vara ens om hur namnet ska skrivas. Vi har varit här ett flertal gånger förut. Det är ingen metropol men lugnt och trivsamt. Ända problemet är passerande motorbåtar som tycker det är onaturligt att max hålla 5 knop vilket gäller i hela sundet.



För oss som ligger längs kajen bredvid blir det tidvis mycket skvalp när dom dundrar förbi. Och värst för mindre motorbåtar som inte har en tung, djup kjöl som dämpar rörelserna.

Ovädret kom som varnat och det tjöt till rätt så bra inatt.




Men det gjorde inget för vi hade förmånen att bli bjudna hem till bekanta som har ett sommarställe i närheten. Skaldjursfråssa à la Bohuslän!



Stort tack till Johan och Maria som både skjutsade oss fram och tillbaka och serverade färska räkor, kräftor, bröd, ost, jordgubbar, glass, vin och kaffe.
Vilken kväll!

Och vad gör vi nu?
Det blåser fortsatt frisk nordväst och utanför går det garanterat gammal sjö.
Vi måste inget. Kan hända stannar vi här i Engewiken (eller hur det nu ska skrivas) ett dygn till.

---------

Och så blev det. 
Rederiet var när att få en brytning på eftermiddagen, men Kaptenen tog hund och överordnade ut på en längre promenad där även glass ingick.



Väl åter ombord i Bianca serverades en GT med lime och isbitar, något som värdesattes i sommarvärmen.

Det gjorde susen och Rederiet förvandlades till ruffhäxa efter några minuter.



Spagetti med köttfärssås blev det. Även ett glas rött vin erbjöds Kaptenen. Mätta och belåtna sänkte roen sig över besättningen, och bäst av allt: imorgon vänder vinden till östlig. Då fortsätter vi norrut.

Tack för idag.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar