tisdag 27 juli 2021

Fyra blev till två

Innan vi seglade hemifrån erklärade Rederiet till alla som ville lyssna att vi skulle segla fyra veckor. "Eller lite kortare", lade Kaptenen till lite försiktigt.
Två fantastiska veckor blev det med många fina naturhamnar, träff med goda vänner, morgondopp och fin segling. Men så ville meteorologerna något annat och drog en massa regn,åska och hårda vindar inn över kusten. Vi enades om att snabbt ta oss hemåt.

Från Vinga seglade vi till Varberg fast det blev några timmar för motor med en östlig vind som ville ha oss till Lesø i Danmark.

I Varberg hamn vinkades vi inn till en splitter ny Swan 48 ägarna hade hämtat i Finland. Allt blänkte och stackars lilla Bianca såg ut som ett gammalt smutsigt hundhus bredvid.


Från Varberg och hem är en ren transportsträcka. Inget kul alls och görs undan med ett till två långa pass. Folke och Rederiet valde att ta toget nästa dag.
Upp med tuppen klockan sex med toget klockan sju.


Folke och Rederiet smyger över däcket på Swan 48'an.

Kaptenen kastade loss och hoppades klara Torekov i den östliga brisen meteorologerna lovade men så gick det inte. Det ökade på, vi pressades längre och längre ut från land och hade stundtals bäring mot Gilleleje i Danmark. Med ett rev i båda för och stor gjorde vi för det mesta 6 till 8 knop. 

Vi guffade på enda hem till Råå. Kraftig motström från Höganäs och i hamn efter 12 timmar.


Kapteinen har sovit djupt i natt.

1 kommentar:

  1. Matrosen har nu tagit del av Biancas loggbok. Tack för spännande rapporter. Fullmatade med upplevelser. För egen del har han varit på sedvanlig roadtrip. Efter en vecka slutade den med uppställning av biken i en lada i Blekinge och tåget hem. Första tekniska haveriet på 26 år. Det är ändå imponerande.

    SvaraRadera