onsdag 28 juli 2021

Bianca ren som en Swan

Kapten och Bianca hämtade in sig efter den häftiga seglatsen hem från Varberg.


Väl hemma så blev Bianca rentvättad så hon nästan var lika fin som en Swan! Kapten har knappt hämtat sig efter att Bianca låg förtöjd till den nya Swan 48:an. Tänk vad smutsig Bianca var sa Kapten, det är nästan så att jag skäms för att Bianca var så smutsig. Nåja Bianca har varit ute på vift och legat på svaj för det mesta. Det brukar betyda att besättningen får med sig en hel del sand och dyl med ombord efter besök på öarna med dingen. 

Nåväl, besättningen har tvättat och skrubbat båt, hund och kläder och är nu redo för nya äventyr. Lite stillsamt tog Kapten och Rederiet sikte på Humlebäck (DK) för en trevlig lunch på favoritkron i backen. Fantastisk fin vind över sundet och hann precis att förtöja så kom en liten skur. Skeppshunden Folke hade ledigt idag och fick passa huset.


Den här hittade Kaptenen i en bergspräcka vid Kärringön.


Favoritkrogen hade tyvärr råkat ut för en vattenskada så Rederiet och Kapten fick gå lite högre upp i backen till nästa krog. 


Mycket turister då Humlebäck är området för Louisiana och en spännande utställning om "Modern".
 

Hemåt blåste det på friskt och Bianca sköt iväg och vi låg på 7,5-9 knop hela vägen hem till Råå. Helt underbar segling. 



Vi laddar för en seglats ner längs danska kusten innan Rederiets semester tar slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar