tisdag 20 juli 2021

Botad hemlängtan och Skeppshunden Folkes firande i Hunnebostrand

Då släppte äntligen vindens hårda tag Bohuslän för att ta en paus. Kapten och Rederiet var ganska trötta på att ligga fast i den visserligen fina hamnen Ängeviken men tills slut blir det lite tråkigt. 05.30 vaknade således besättningen, rastade Skeppshunden Folke och sjöng hurra hurra för 5 åringen. Ett tugben med anka till frukost fick han. Motvilligt följde Folke med på morgonpromenad och tänkte nog att övriga i besättningen fått en tegelsten i huvudet som var uppe så tidigt. 


Skepp ohoj så smög sig Bianca tyst ut ur hamnen för att inte störa resten av de sovande båtarna. Fantastisk fin segling med stundtals över 8 knop utomskärs. Bianca forsade förbi väster om Mollösund, Käringön, Smögen, Hållö fyr och var ganska ensamma så tidigt på morgonen. Till kaptens förtret kom det ut en Constrast 36 med norsk flagg och jättefina segel som seglade om Bianca, men det berodde nog bara på att dingen ligger och bromsar Biancas fart :-).

Plötsligt får Kapten telefon från Hunnebostrand. Kapten Peter och Rederiet Gunilla undrar om vi snart är i Hunnebo? (Kapten Peter har koll på Biancas AIS men har själv ingen) och har nu en ledig plats i den i stort sett fullbelagda hamnen. Vilken tur! Fylla på med lite grannsnack, vatten, lite shopping och en härlig kväll med goda musslor och våra trevliga grannar hemma på Råå! Rederiets begynnande hemlängtan stillades. 

Att ligga i hamn under de värsta semesterveckorna är att ha en stor portion tålamod för det är folk överallt och hålla tummarna att natten blir relativt tyst. Det gick bra även inatt. 

Någon stans i gyttret ligger Bianca.


Just nu ligger Bianca på svaj i en vik vid namn Dannemark, efter att ha kört på "havsautobahn" den fantastiskt långa distansen på 5nm.



På kvällen förmådde Rederiet Kaptenen att fästa lilla Suzukin (2hk) på dingen och bli med på utflukt. Matsäck var packad och väl uppe på högsta punkten dukades det upp med färska räkor, frallor och en underbar majonnäs från fiskbutiken i Hunnebostrand. 



Jordgubbarna var gudomliga. På färg, smak och storlek. Lokalt producerade på Röd innanför Hunnebostrand.


Folke värdesätter att Kaptenen blev med på utflykten.


Stort tack och beröm till Rederiets ständiga förmåga att sätta färg på tillvaron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar