tisdag 10 maj 2022

Haugesund

Morgen i Tananger. Det regner og blåser fortsatt friskt. Blir bedre etter tolv tror metrologene. Vi får se. I så fall lusker vi videre mot Haugesund, og kanskje litt til.


Det ser nemlig ut til å bli en del regn utover i uka. Derfor gjelder det å forflytte seg når det går.

Et stort pluss her vi befinner oss er at dagen fort blir lenger. Vi har sol til 21:50. Lengre nord i Kristiansund til 22: 12. På Råå til 21:06 idag. Får vi en snill bris og sol blir det fantastisk å gli langs kysten ut over kveldene. Kan vi få det?

Vindpark i Rogaland

Noen filosofiske betraktninger.

Vi seilte her både 2012 og 2015. Hav og land er det samme, men likevel forandret. Gigantiske vindparker syns langs kysten. Den største hittil på 70 master.

"Der ingen skulle tru
 at nokon kunne bu
"

"Vindpark". 
Intressant å se hvordan ords betydelse forandres over tid. "Park" kommer fra latin som betegnelse på et avgrenset og ofte opparbeidet område for reaksjon.

Central Park, Manhattan

En vesentlig språklig glidning er når vi begynner å snakke om t.eks. "maskinpark" og "parkeringsplass". Gradvis tar teknologien over det som opprinnelig var natur. Og plutselig flytter teknologien ut i det som var avsidesliggende natur og kaller det park. Vindpark.

I et energisammenheng er vi ombord i Bianca for vind- og solenergi. Bølgekraft vet vi mye om. Men ordet "vindpark" sier mye om hvordan vi som mennesker fjerner oss fra det opprinnelige uten å merke det. Og uten å forstå betydningen av det i en dypere sammenheng.

Det regner, men snart skal vi gå til Haugesund.

Neste refleksjon skal handle om tro.

---
Det slutta å regne. Vi fyller vann på fremre tänk og stakk ut 14:10 destinasjon Haugesund. Frisk vind første timen, men nå 4ms medvind. Vi ligger runt 4 knop. Kommer til å ta tid før vi er framme.

Men vi klarte det!
Fortøyd 20:50 i Haugesund. To stygge fiskekaker til sen middag. Oppbyggelig samtal med Rederiet. Og nå god natt.


2 kommentarer:

  1. Hei, vi hadde guttemøte i dag. Baard , Tor, Trond , og undertegnede tilstede. Studerte bloggen, jeg kommer til å følge med. Fortsatt god reise . Akki

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera