måndag 16 maj 2022

Mistet avkjøringen

Alle som har kjørt bil på motorvei der en ikke er kjent, kanskje utenlands, Tyskland eller Frankrike, har opplevd å miste en viktig avkjøring. Det kan koste dyrt for det er langt til neste der en kan snu og kjøre bake. I tillegg er det lett å rote seg bort enda mer. Igår hendte det med oss. På sjøen.

Mange alternativer å velge ut fra Florø.

Det begynte bra tross litt redusert sikt som kan lure en navigatør når det gjelder avstandsbedømning. Vi sjekka nøye alle sjømerker vi passerte og kursen videre fremover. Det var da vi oppdaget en bro på 18 meter i leia vi tenkte gå. Bianca stikker 17 meter til værs. Vi kan gå under men det er et betydelig stressmoment. Vi skrolla litt ut på plottern og bestemte oss for å gå rundt på sydvest siden.

Det var her vi mistet en avkjøring.

Vi har fine instrumenter, men hva hjelper det?


Vi skulle dreid til styrbord i stedet for babord og fulgt "motorveien" mot Måløy. Istedenfor havna vi på svingete småveier på "landet", blant skjær og grunner for å ende opp ute på åpent hav. På yttersida for alvor.

Da Kapteinen oppdaga det ble han først forbannet. 
"Herregud, du er en jævla idiot!"
Deretter skamfull over dårlig navigering. Men kom etter litt bearbeiding til att det aldrig er noen som kjører feil med bil som synes det er flaut. 

Det er bare veldig irriterende både på land og sjø.



Vi havnet altså på yttersida av Frøya og Bremangerlandet og fikk se og oppleve noe som ikke mange gjør som holder seg på "motorveien". Viser det med bilder og litt tekst nedenfor.


Ut mot åpent hav sør for Frøya.


Grønland neste.


Barsk natur ut mot storhavet.

Fyrlykt for å vise vei i mørket.


Selv fjell må gi tapt for sjø, regn, frost og vind som med langsom erosjon sliter med landskapet.


En gang levde folk også på denne øde plass. Yttersida av Bremangerlandet


Vi legger havet bak oss.


På vei inn mot Måløy.


Tross pinlig navigering tok vi oss fram til øya Silda nord for Måløy. Kapteinen takker Bianca, Yanmar og alle gode ånder som bidro til en fantastisk dag. Vi så havørn og de første havsulen. Og det ble fersk fisk til kvelds.



Ligger stille idag og venter på fine forhold for å gå rundt Stadt imorgen.



3 kommentarer:

  1. Så bra att du ändå kan navigera och ödmjukt erkänna att ibland blir inte helt som du tänkt. Kram Rederiet

    SvaraRadera
  2. Hvis du ikke hadde sagt noe, hadde ingen visst noe. Man er sin egen strengeste dommer… ;)

    e.

    SvaraRadera

  3. Ohoj Bianca. Har noterat hur flitigt brobyggande även ut till de yttersta öarna kan vara ett hinder när du kommer med din ståtliga masthöjd.

    SvaraRadera